- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ανατροπές στο κοινοβουλευτικό τοπίο μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Πώς διαμορφώνονται πλέον οι δυνάμεις των κομμάτων στη Βουλή
Οι δυνάμεις των ΚΟ στη Βουλή μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις 14 βουλευτών
Μετά τη σημερινή αποχώρηση των εννέα βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλάζει το σκηνικό στη Βουλή.
Πλέον, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 158 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, «Σπαρτιάτες» 11, «Νίκη» 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, Ανεξάρτητοι 14.
Από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, 11 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από την Πλεύση Ελευθερίας και ένας από τους «Σπαρτιάτες».
Η εικόνα των ανεξαρτητοποιήσεων από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» έμειναν συνολικά 36.
Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσουν δική τους, κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» ξεκίνησε με 12 βουλευτές, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν 3 και λίγο αργότερα άλλοι 2 βουλευτές, με την ΚΟ να μένει με 7 βουλευτές. Ωστόσο, με την επανένταξη τεσσάρων το κόμμα έχει συνολικά 11 βουλευτές.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αρχικά αριθμούσε 8 βουλευτές και μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο παρέμεινε με 6 βουλευτές.
Σημειώνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, διέψευσε σενάρια περί προσχώρησής του σε άλλο κόμμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.