- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανατροπές στο κοινοβουλευτικό τοπίο μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Πώς διαμορφώνονται πλέον οι δυνάμεις των κομμάτων στη Βουλή
Οι δυνάμεις των ΚΟ στη Βουλή μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις 14 βουλευτών
Μετά τη σημερινή αποχώρηση των εννέα βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλάζει το σκηνικό στη Βουλή.
Πλέον, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 158 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, «Σπαρτιάτες» 11, «Νίκη» 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, Ανεξάρτητοι 14.
Από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, 11 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από την Πλεύση Ελευθερίας και ένας από τους «Σπαρτιάτες».
Η εικόνα των ανεξαρτητοποιήσεων από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» έμειναν συνολικά 36.
Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσουν δική τους, κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» ξεκίνησε με 12 βουλευτές, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν 3 και λίγο αργότερα άλλοι 2 βουλευτές, με την ΚΟ να μένει με 7 βουλευτές. Ωστόσο, με την επανένταξη τεσσάρων το κόμμα έχει συνολικά 11 βουλευτές.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αρχικά αριθμούσε 8 βουλευτές και μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο παρέμεινε με 6 βουλευτές.
Σημειώνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, διέψευσε σενάρια περί προσχώρησής του σε άλλο κόμμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026
Ευκαιρία για αγορές σε χαμηλότερες τιμές
Εμφανίστηκε αμετανόητος για το σεξιστικό σχόλιο εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Oι διευκρινίσεις της Αρχής
Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στην πορεία των μεγάλων έργων και το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο του νησιού
Τι είπε για τις Κινητές Ομάδες Υγείας με εξετάσεις στο σπίτι
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Τον αποδοκίμασε και η Λίνα Μενδώνη
Για παραβιάσεις σχετικές με τα κόκκινα δάνεια
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.