Πολιτικη & Οικονομια

Αυτοί είναι οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τι είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος για τη νέα ΚΟ - Θα είναι επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11 πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν νέα ΚΟ
11 πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν νέα ΚΟ © Φωτογραφίες: EUROKINISSI / Κολάζ: Fotojet

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι «9» της Αχτσιόγλου με Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα - Πρώτες δηλώσεις Χαρίτση και Ηλιόπουλου

Ο κύβος ερρίφθη για την ομάδα «6 συν 6» της Έφης Αχτσιόγλου, με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο να καταθέτουν στον πρόεδρο της Βουλής την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πρώτες δηλώσεις τους στους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος επιβεβαίωσε πως πλέον συγκροτείται νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από 11 βουλευτές.

«Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει, οπότε ναι, είμαστε 11», είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα έχει συγκροτηθεί η νέα ΚΟ.

Επιπλέον, σημείωσε: «Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολη απόφαση για εμάς αυτό το πράγμα. Είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχθήκαμε και το οποίο λέγαμε αυτά τα χρόνια. Για εμάς από εδώ και πέρα είναι κρίσιμο να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση να αναλαμβάνει την προεδρία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Ηλιόπουλος απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Να περιμένετε λίγες μέρες και θα τα δείτε όλα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Κάντε υπομονή λίγες μέρες κα θα τα δείτε όλα», συμφώνησε από την πλευρά του και ο κ. Χαρίτσης.

Θα συνεργαστεί η ομάδα Αχτσιόγλου με Τσακαλώτο και Πέρκα;

Από τη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, φαίνεται ότι η ομάδα Αχτσιόγλου θα συνεργαστεί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Σήμερα, ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι εξής 9 βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης.

Με τους Τσακαλώτο και Πέρκα, οι οποίοι έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 9 γίνονται 11, ενώ χρειάζονται 10 βουλευτές για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Τσακαλώτος είχε κάνει άνοιγμα στην τάση «6 συν 6», επισημαίνοντας ότι θεωρεί «εφικτό στόχο» να δημιουργηθεί μια κοινή ΚΟ.

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα», είχε πει σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου», απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3ts2t08gyh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ