Πολιτικη & Οικονομια

Ημέρα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν από το κόμμα η «Ομάδα Αχτσιόγλου»

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή - Συνάντηση με Κωνσταντίνο Τασούλα και αποχώρηση για την «Ομάδα Αχτσιόγλου»

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής βρίσκονται αυτή την ώρα οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος προκειμένου να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν πρόκειται να παραδώσουν στον κ. Τασούλα οι κ. Χαρίτσης και Ηλιόπουλος. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης.

Η ώρα της εξόδου για την «Ομάδα Αχτσιόγλου»

Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για την ανακοίνωση της εξόδου της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις τελικές αποφάσεις για την αποχώρηση από την Κουμουνδούρου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22.11). 

Έφη Αχτσιόγλου
Ποια τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση της «Ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Πέτη Πέρκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ αναφέρεται στο νέο πολιτικό εγχείρημα μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και την επικείμενη αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου». Η ανεξάρτητη πλέον βουλεύτρια σημειώνει ότι υπάρχει ο πολιτικός χώρος για να οργανωθεί μία νέα ομάδα.

«Αυτό που βλέπω είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς δε δέχεται άλλο την ντροπή, θέλει την αξιοπρέπεια. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε η κ. Πέρκα και συμπλήρωσε: «Υπάρχει πολιτικός χώρος, μία κινητικότητα για ένα νέο εγχείρημα το οποίο έχουμε τον χρόνο για να το οργανώσουμε, προφανώς με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που θα αποχωρήσουν. Έχουμε στενή σχέση και ίδια πολιτική στόχευση. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτότυπο, πρώτη φορά γίνεται μία διάσπαση που δεν ξεκινάει από πάνω αλλά από κάτω. Χιλιάδες μέλη, τμήματα ολόκληρα, η νεολαία αποχωρούν κάθε μέρα με σοβαρά πολιτικά κείμενα. Αυτό δείχνει μία ώθηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx5yyedojn7d)
Αχτσιόγλου: Νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ εις βάρος της ΑΔΑΕ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Φωτιά» στα εσωκομματικά από τις νέες δηλώσεις Κασσελάκη

Εχθές Τετάρτη (22.11), βάζοντας «φωτιά» στον εσωκομματικό πόλεμο, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πάρει αποστάσεις από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ανήκει στο παρελθόν η εποχή που το κόμμα κυβερνούσε με Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο - δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώτου. Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως «δεν θα αφήσω τους νοικοκυραίους στη Δεξιά», στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η σχετική αναφορά του.

Την ίδια ώρα, η μαζική έξοδος στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Σχεδόν ολόκληρος ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος αποχώρησε την Τετάρτη (22.11), αφήνοντας αιχμές περί στροφής προς τα δεξία και προεξοφλώντας την αποχώρηση περισσότερων μελών. Μεταξύ των αποχωρούντων είναι ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, όπως επίσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Αννέτα Καββαδία και ο Αντώνης Ρέλλος.

Το κόμμα αποχαιρέτησαν και 21 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Πειραιά, τα οποία σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για «κλίμα τοξικότητας και ηγεμονικού αυταρχισμού». Εν τω μεταξύ, μετά τους γραμματείς Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλε και η Δέσποινα Κετογλίδου από τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως «οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου περιλαμβάνουν απαξιωτικούς και προσβλητικούς όρους για τα κομματικά στελέχη, τις κομματικές διαδικασίες και την εν γένει κομματική λειτουργία».

Τέλος, με μία επιστολή τους, 18 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μαγνησία ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, δημιουργώντας επιπλέον τριγμούς στην εύθραυστη ισορροπία. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο υποψήφιος βουλευτής και τέως γραμματέας της Ν.Ε. Ματθαίος Δραμητινός, οι πρώην γραμματείς Κώστας Βογιατζής και Μιχάλης Καστρινάκης και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γ. Αντωνιάδης.

Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx5x8o3uwa6p)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ