Πολιτικη & Οικονομια

Ώρα μηδέν για την ομάδα Αχτσιόγλου - Πιθανή η αποχώρηση πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ημέρα κρίσης η Πέμπτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζεται το κύμα μαζικών αποχωρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ώρα μηδέν για την ομάδα Αχτσιόγλου
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ένα βήμα πριν την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου - «Ντρίμπλα» Κασσελάκη με την Πολιτική Γραμματεία

Κρίσιμη μέρα είναι η Πέμπτη (23/11) για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνδριάζει και την τάση «6 συν 6» της Έφης Αχτσιόγλου να καλείται να πάρει τις αποφάσεις της.

Η ομάδα των «6 συν 6», η οποία συνεδριάζει το βράδυ της Τετάρτης (22/11), θα πρέπει ή να εμφανιστεί στην Πολιτική Γραμματεία ή ν' απουσιάσει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καλείται στη δεύτερη περίπτωση να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως ακόμη και της αποπομπής τους από το κόμμα.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» να επισπεύσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, «οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και αύριο με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τελειώσουν όλα».

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει με μια θεσμική κίνηση να τεστάρει και να μετρήσει τις αντιδράσεις των στελεχών που πρόκειται να αποχωρήσουν. Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης θα προτείνει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό όργανο, που θα ονομάζεται «Πολιτικό Κέντρο», επιχειρώντας να κερδίσει πόντους στο «πινγκ πονγκ» επίρριψης ευθυνών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx5kh749me49)

Σήμερα, βάζοντας «φωτιά» στον εσωκομματικό πόλεμο, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πάρει αποστάσεις από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ανήκει στο παρελθόν η εποχή που το κόμμα κυβερνούσε με Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο - δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώτου.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως «δεν θα αφήσω τους νοικοκυραίους στη Δεξιά», στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η σχετική αναφορά του

Μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, η μαζική έξοδος στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Σχεδόν ολόκληρος ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος αποχώρησε σήμερα, αφήνοντας αιχμές περί στροφής προς τα δεξία και προεξοφλώντας την αποχώρηση περισσότερων μελών.

Μεταξύ των αποχωρούντων είναι ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, όπως επίσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Αννέτα Καββαδία και ο Αντώνης Ρέλλος.

Το κόμμα αποχαιρέτησαν και 21 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Πειραιά, τα οποία σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για «κλίμα τοξικότητας και ηγεμονικού αυταρχισμού».

Εντωμεταξύ, μετά τους γραμματείς Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλε και η Δέσποινα Κετογλίδου από τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως «οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου περιλαμβάνουν απαξιωτικούς και προσβλητικούς όρους για τα κομματικά στελέχη, τις κομματικές διαδικασίες και την εν γένει κομματική λειτουργία».

Τέλος, με μία επιστολή τους, 18 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μαγνησία ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, δημιουργώντας επιπλέον τριγμούς στην εύθραυστη ισορροπία.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο υποψήφιος βουλευτής και τέως γραμματέας της Ν.Ε. Ματθαίος Δραμητινός, οι πρώην γραμματείς Κώστας Βογιατζής και Μιχάλης Καστρινάκης και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γ. Αντωνιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ