Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: «Θέλει το "εμπρός πίσω" όπως έλεγε ο Περίανδρος Πώποτας»

«Δε διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσακαλώτος προς Κασσελάκη: «Θέλει το "εμπρός πίσω" όπως έλεγε ο Περίανδρος Πώποτας»
Τσακαλώτος προς Κασσελάκη: «Θέλει το "εμπρός πίσω" όπως έλεγε ο Περίανδρος Πώποτας» © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Τσακαλώτου στον Κασσελάκη - «Δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη πέρι «εποχής που το κόμμα κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε μια ανάρτηση στο Facebook χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως «Νέο πρόεδρο της Πατριωτικής Αριστεράς, που θα ήθελε να πάμε μπρος-πίσω, όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σίριαλ». Αναφέρει επίσης πως «δε θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περνώντας στην «αντεπίθεση» τονίζει πως στην ουσία ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του.

Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Οι δηλώσεις Κασσελάκη στην πορεία των ελευθέρων επαγγελματίων

Στην πορεία των ελευθέρων επαγγελματίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, συμμετείχε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε δήλωση στις κάμερες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή».

Προσθέτοντας ότι «αυτή η εποχή έχει λήξει», σημείωσε ότι «πλέον  η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Όλη η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Κ.Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, ενώ μιλούσε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Wednesday, November 22, 2023

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων.

Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία.  

Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Η εποχή των μνημονίων έχει λήξει.

Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής.

Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Ο έντονος διάλογος με γυναίκα στην πορεία

Κάποια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δέχθηκε έντονα παράπονα από μία διαδηλώτρια, η οποία του είπε ότι «η Αριστερά πρόδωσε τον λαό».

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε ότ ι«ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς», ενώ επικαλέστηκε ένα σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 που έλεγε «πρώτη ευκαιρία» για πρώτη φορά Αριστερά.

Έντονος διάλογος μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και διαδηλώτριας
Έντονος διάλογος μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και διαδηλώτριας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο διάλογος:

Διαδηλώτρια: Η Αριστερά πρέπει να σκύψει το κεφάλι στο λαό, τον λαό που τον έχει προδώσει κύριε Κασσελάκη.
Κασσελάκης: Υπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε, όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Γι' αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος,
 το ’23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

Κασσελάκης: Πόσοι τολμάνε να έρθούν μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κά) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα».

«Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», σχολίασε.

«Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ‘δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στην Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία», είπε.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Χ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει: «Πόσοι τολμάνε να έρθουν εδώ μέσα στον κόσμο να μιλήσουν; Απροειδοποίητα. Αδιαμεσολάβητα. Δώστε μας την ευκαιρία».

Συνοδεύοντας τις σχετικές αναρτήσεις του με βίντεο που συζητά με διαδηλωτές στη συγκέντρωση, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει επίσης, ότι «το χρήσιμο για μένα δεν είναι να μιλάω με αυτούς που με επαινούν. Θέλω την καθημερινή επαφή με τον κόσμο που νιώθει από εμάς δυσαρεστημένος ή και προδομένος. Να τους εξηγήσω τις τότε συνθήκες. Να τους μιλήσω για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται».

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει αύριο στις 16:00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π, όπου αναμένεται να τεθούν οι προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ