Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχω καθαρή τη συνείδησή μου» είπε για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης: Η συνέντευξή του στον Alpha
Στέφανος Κασσελάκης: Η συνέντευξή του στον Alpha © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Η συνέντευξή του στον Alpha για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρωεκλογές

Συνέντευξη έδωσε σήμερα (4.12) στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ οι «11» έκαναν τα αποκαλυπτήριά του ονόματος της νέας ΚΟ.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης ο κ. Κασσελάκης είπε: «Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος. Βούλησή μου να σπάσω αυγά».

Όταν ρωτήθηκε για το διαζύγιο με την ομάδα των «11», ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω των δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε, γέγονε. 

»Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει αυτό που έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, να γίνει κόμμα των μελών, τα όργανα θα υπάρχουν αλλά οι οργανώσεις των μελών πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τα ακούει.

»Υπάρχουν αποχωρήσεις, υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη.»

Δήλωσε ακόμη ότι «περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».

Κασσελάκης: Πάμε για την απόλυτη ανατροπή με νίκη στις ευρωεκλογές

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές του 2024, ανέφερε: «Έχουμε ευρωεκλογές σε μία Ευρώπη που καλπάζει η ακροδεξιά. Αυτό με γεμίζει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς. Πρώτος στόχος για τις ευρωεκλογές να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να μην βάλουμε celebrities στο ψηφοδέλτιο. Στις ευρωεκλογές πάμε για την απόλυτη ανατροπή, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Είναι εθνική αναγκή, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%».

Κασσελάκης: Με προκριματικά ψηφοδέλτια και από τα μέλη οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

«Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιο μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτησ η στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν την διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας».

«Θέλουμε ανθρώπους με ένσημα» πρόσθεσε. «Όλα αυτά θα περάσουν και από το Συνέδριο του κόμματους και πάνω απ όλα θα σεβαστώ τα μέλη του κόμματος».

«Ως υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με ρώτησαν πως είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της αριστείας. Αυτό δεν ισχύει. Η αριστεία δεν είναι τα πτυχεία, γιατί αν ήταν αυτά ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Άριστος είναι ένας καλός πολίτης που με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του. Άριστος είναι ένας νοσηλευτής ας πούμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ 

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Alpha TV” και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Alpha TV” και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Monday, December 4, 2023

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Alpha TV” και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ».

«Νέα Αριστερά»: Οι «11» ανακοινώνουν το όνομα της νέας ΚΟ

«Νέα Αριστερά» θα είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση στο Σεράφειο.

Στο βήμα βρίσκεται ο Αλέξης Χαρίτσης, που εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τους «11» στη σύσταση της νέας ΚΟ.

Η ΚΟ αποτελείται από τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Πρόεδρος της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Ήδη από το Σάββατο (2.12) δόθηκε στη δημοσιότητα το σποτ για τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ της Αριστεράς. Το σποτ διάρκειας 11 δευτερολέπτων, είναι σε ροζ φόντο και τα μέλη της νέας ΚΟ που συστήνεται στην Αριστερά προαναγγέλλουν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος. Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν σήμερα (4.12) σε επίσημες ανακοινώσεις για τη σύσταση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το σπότ κλείνει με «LOADING» που παραπέμπει ευθέως σε λογισμικό, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν μια διάθεση περιπαικτική μετά τις αιχμές Κασσελάκη για όταν μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής τους έγραφε «φορτισμένοι για τη διάσπαση. Αφόρτιστοι για την ενότητα».

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων ( Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα)...

Posted by Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης on Saturday, December 2, 2023

Από την προηγούμενη εβδομάδα, οι «11» αποφάσισαν τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόεδρος της νέας ΚΟ ορίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης
  • Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  • Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ