Πολιτικη & Οικονομια

Στα Καμένα Βούρλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Του έκαναν δώρο ένα... κασελάκι

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μάχη με την ακρίβεια

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έδωσαν δώρο κασελάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Καμένα Βούρλα
Έδωσαν δώρο κασελάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Καμένα Βούρλα © lamiareport.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα κατά της ακρίβειας από τα Καμένα Βούρλα - Του έκαναν δώρο... κασελάκι

Μετά τα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και επισκέφτηκε τα Καμένα Βούρλα.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον νέο δήμαρχο Καμένων Βούρλων, εκπρόσωπους φορέων και κατοίκους σε κεντρικό καφέ, ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για τα έργα υποδομής που είναι αναγκαία. 

Στα Καμένα Βούρλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Του έκαναν δώρο ένα... κασελάκι

Δείτε βίντεο: Έδωσε για δώρο κασελάκι στον πρωθυπουργό

Μάλιστα, ένας κάτοικος της περιοχής του χάρισε ένα απρόσμενο δώρο: ένα ξύλινο κασελάκι.

«Σας έφερα κασελάκι κατασκευής μου», είπε ο κάτοικος, με τον πρωθυπουργό να απαντά χαριτολογώντας: «Aλλού έπρεπε να το κάνεις το δώρο αυτό, αλλού να το χαρίσεις, αλλά κι έτσι ωραίο είναι».

«Θα το κάνω εξαγωγή Γερμανία. Είναι για καρτέλες», πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.

«Τι δώσατε στον πρωθυπουργό;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι στις κάμερες.

«Ένα κασελάκι, μια καρτελοθήκη κατασκευής μου που την κάνουμε εξαγωγή εδώ και χρόνια στη Γερμανία», απάντησε.

«Και όταν το είδε πως αντέδρασε;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι.

«Το είδε με ενδιαφέρον. Και δεν ξέρω, μπορεί να χωράνε κι εκεί μέσα τώρα», απάντησε ο κάτοικος, υπαινισσόμενος τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

LamiaReport.gr: Ο Μητσοτάκης και το "κασελάκι"

Eπίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στα Καμένα Βούρλα, όπου ενημερώθηκε για την εκτέλεση των πρωτοβουλιών «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και «Καλάθι του Νοικοκυριού», συζήτησε με εργαζόμενους και καταναλωτές την πορεία των τιμών και εξέτασε τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια.

Στα Καμένα Βούρλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Του έκαναν δώρο ένα... κασελάκι

Μητσοτάκης από Καμένα Βούρλα: Όσοι αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα μας βρουν απέναντι

Στην ομιλία του στα Καμένα Βούρλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ακρίβεια αυξάνοντας αδικαιολόγητα τις τιμές.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρίες που θα χρειαστεί να τα καταβάλλουν. Διότι εδώ, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος», τόνισε.

Στα Καμένα Βούρλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Του έκαναν δώρο ένα... κασελάκι

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή του να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες, λόγω και της ακρίβειας. Ωστόσο, όπως είπε «η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Τα επιδόματα είναι απαραίτητη ανακούφιση. Η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιανουαρίου θα δουν αυξήσεις στους μισθούς.

«Ξέρω πολύ καλά ότι η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το γνωρίζω. Θέλω να ξέρετε ότι και θα στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών και θα αυξήσουμε τους ελέγχους και θα πιέσουμε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές. Και πιστεύω πραγματικά ότι το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στο μέτωπο του πληθωρισμού, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.

Φωτογραφίες εντός άρθρου: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ