Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

«Έχω ζητήσει συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας: Προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Χάρης Δούκας: «Η νίκη μου ήταν ένα πολιτικό μήνυμα» © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χάρης Δούκας: Προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Με βοήθησε το debate με τον Κώστα Μπακογιάννη δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Για την εκλογή του και του στόχους του μίλησε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ρωτήθηκε για το αν περίμενε ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Το είχα πιστέψει, άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα την αυτοπεποίηθηση. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση. Με βοήθησε το debate».

Χάρης Δούκας: Προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, «οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους του πολίτες. Συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό».

«Ζήτησα συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη για να μπορέσουμε σε απόλυτη συνεργασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα κρίσιμα έργα»

Για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας: «Υπάρχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία αλλά υπάρχει και το δικαίωμα να λειτουργεί η πόλη. Αρα λοιπόν θα τηρήσουμε την νομοθεσία».

Για το θέμα των καμερών στους δρόμους της Αθήνας: «Οι κάμερες είναι επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες».

Στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους πολίτες για τα έργα που θα γίνουν, όπως το μετρό που θα κατεσκευαστεί στα Εξάρχεια, ενώ στα αμέσα σχέδια είναι όπως δήλωσε η θωράκιση της πόλης για την αντιμετώπιση των ακραιών καιρικών φαινομένων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwawcbj2h7kh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ