Πολιτικη & Οικονομια

H επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσσαλία: Από το φτυάρισμα στον Βόλο, στο αγροτικό στη Λάρισα

Εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πλημμυροπαθείς περιοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης φτυαρίζει λάσπες στον Βόλο
Ο Στέφανος Κασσελάκης φτυαρίζει λάσπες στον Βόλο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη σε Βόλο και Λάρισα - Πού και γιατί υπήρξαν μικρές στιγμές έντασης

Μετά τον Βόλο, ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε την περιοδεία του στις πλυμμηροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και βρέθηκε στη Λάρισα.

Πρώτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, μια περιοχή η οποία επλήγη ιδιαίτερα τόσο κατά την κακοκαιρία Daniel όσο και την Elias.

Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής, ενώ μπήκε και σε αγροτικό όχημα για να περιηγηθεί στην περιοχή.

ThessToday.gr - Κασσελάκης αγροτικό Σωτήριο

«Ξέρω ότι ξέρετε να επιβιώνετε, αλλά η Πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να σας βοηθήσει να επιβιώνετε πιο εύκολα… Είναι συντέλεια αυτό που έγινε και υπάρχουν ευθύνες ξεκάθαρες και από τον Περιφερειάρχη», είπε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθούν οι προκαταβολές και αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο και τον βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, επισκέφθηκε πληγείσα επιχείρηση στην παλαιά Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε επιχείρηση στη Λάρισα
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε επιχείρηση στη Λάρισα © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Κατόπιν, συναντήθηκε με πληγέντες στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Εκεί, ενημέρωθηκε από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δεληγιάννη, τον εκπρόσωπο της Κοινότητας Γιάννουλης Κώστα Φατούρα και κατοίκους για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τις τεράστιες ζημιές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ένα γατάκι
© EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Έβαλε γαλότσες και φτυάρισε λάσπες στον Βόλο

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε τον Βόλο και την περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπως είχε δεσμευτεί.

Μάλιστα, ανέβασε και βίντεο από την επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας: «"Πουθενά το κράτος. Εσείς είστε οι πρώτοι που μπαίνετε στα σπίτια μας". Η φράση που ακούμε παντού. Η φράση που μας πληγώνει». Στο βίντεο, εμφανίζεται να αγκαλιάζει ηλικιωμένη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτα βρέθηκε στη Νέα Ιωνία, στη γέφυρα του Κραυσίδωνα, επί της οδού Αναπαύσεως, και είδε τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου.

Στη συνέχεια, περπάτησε και συνομίλησε με κατοίκους των οδών Καραμπατζάκη, Νικάνδρου και Σινώπης. Δεν δίστασε να μπει σε σπίτια και να απομακρύνει λάσπες με φτυάρι.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, καθώς τα παπούτσια του είχαν λερωθεί, τα έβγαλε και φόρεσε γαλότσες για να μπει σε ένα σπίτι.

«Η εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση και δεν έχει δουλέψει. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας και η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να φροντίσουν. Ο χρόνος έχει παγώσει όλη την αλυσίδα της ζωής. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση», δήλωσε στις κάμερες.

Και συνέχισε: «Είναι απάνθρωπο. Έχουμε και το τεράστιο κόστος που έχει να διαχειριστεί ο φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης κοστίζει γενιές και οι νέες γενιές θα πληρώνουν. Πως να μην είναι χρεωμένη η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Η Πολιτεία επιτέλους να δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα».

Έπειτα, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τμήματα του εμπορικού λιμανιού και περπάτησε στην πλημμυρισμένη ψαραγορά και μέχρι το 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου όπου μίλησε με τους δασκάλους και τους μαθητές.Κατόπιν περπάτησε στους δρόμους του Παλαιού Λιμεναρχείου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο
© SOOC/Alexandros Alamaniotis

«Κάτι έχει συμβεί στο ενδιάμεσο από την μία κακοκαιρία στην άλλη, δεν ξέρω τεχνικά τι, και έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι ότι, αντί ένα χέρι χαστούκι, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει, πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ' όλα, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος.

»Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα το πληρώσουν ακριβά. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πως να μην είναι, εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι στιγμές έντασης στον Βόλο

Πάντως, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο.

Κάποια στιγμή, εξαγριωμένος κάτοικος του φώναξε «να φύγετε από εδώ, μαζευτήκατε όλοι εδώ πέρα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «ήρεμα». Ωστόσο, ο κάτοικος αντέδρασε λέγοντας «μη μου λες "ήρεμα" εμένα» και στη συνέχεια αποχώρησε.

Επίσης, κατά την υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πόλη, υπήρξαν λιγοστά άτομα που κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα κατά του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα παρών.

Τα πλακάτ κατά Φάμελλου
Τα πλακάτ κατά Φάμελλου © SOOC/Alexandros Alamaniotis

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε μόνος του στους συγκεντρωμένους και είχε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους, ενώ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην καταγράψουν τη συνομιλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ