- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον Βόλο, δίπλα στους πλημμυροπαθείς, ο Στέφανος Κασσελάκης
«Έχει παγώσει ο χρόνος - Είναι μόνοι τους»
Κασσελάκης: Στον Βόλο, δίπλα στους πλημμυροπαθείς - «Έχει παγώσει ο χρόνος - Είναι μόνοι τους»
Περιοχές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ,συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.
Ο κ.Κασσελάκης έφτασε στη Νέα Ιωνία στη γέφυρα του Κραυσίδωνα επί της οδού Αναπαύσεως και αφού είδε τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου,περπάτησε και συνομίλησε με κατοίκους των οδών Καραμπατζάκη,Νικάνδρου και Σινώπης ενώ μπήκε μέσα σε σπίτια που είχαν πλημμυρίσει και είχαν καταστραφεί.
Μπροστά στη πεζογέφυρα της Αναλήψεως ο Στέφανος Κασελάκης έκανε δηλώσεις για την κατάτασταση και είπε χαρακτηριστικά ότι «η εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση και δεν έχει δουλέψει. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας και η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να φροντίσουν. Ο χρόνος έχει παγώσει όλη την αλυσίδα της ζωής. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση.
»Είναι απάνθρωπο. Έχουμε και το τεράστιο κόστος που έχει να διαχειριστεί ο φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης κοστίζει γενιές και οι νέες γενιές θα πληρώνουν. Πως να μην είναι χρεωμένη η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Η Πολιτεία επιτέλους να δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα».
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τμήματα του εμπορικού λιμανιού και περπάτησε στην πλημμυρισμένη ψαραγορά και μέχρι το 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου όπου μίλησε με τους δασκάλους και τους μαθητές.Κατόπιν περπάτησε στους δρόμους του Παλαιού Λιμεναρχείου που είναι γεμάτοι λάσπη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκπληκτος από το μέγεθος των ζημιών και των προβλημάτων των κατοίκων,τους άκουγε προσεκτικά και επισκεπτόμενος πολλά σπίτια επανέλαβε ότι «κάτι έχει συμβεί στο ενδιάμεσο από την μία κακοκαιρία στην άλλη ,δεν ξέρω τεχνικά τι ,και έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι ότι, αντί ένα χέρι χαστούκι, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας.
»Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει, πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ' όλα, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος.
»Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα το πληρώσουν ακριβά. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πως να μην είναι, εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί».
Εδώ στη Νέα Ιωνία Βόλου, για τους πλημμυροπαθείς έχει παγώσει ο χρόνος.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 2, 2023
Κάνω έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία.
Είναι μόνοι τους. pic.twitter.com/6uFOhhRJrU
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που συνόδευε τον κ. Κασσελάκη, τόνισε , «θα πάμε σε όλη τη Θεσσαλία γιατί έτσι καταλαβαίνουμε από τους πολίτες και φορείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Δυστυχώς εδώ στον Bόλο είναι πολύ άσχημα τα πράγματα και καλούμε όχι μόνο φορείς και πολιτεία καλούμε κι εθελοντές εμείς θα τους βοηθήσουμε με έργα και όχι με λόγια».
Από τη περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου του Βόλου ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος αναχώρησαν για να επισκεφθούν το χωριό Σωτήριο στο θεσσαλικό κάμπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.