Ελλαδα

«Έσπασε» ο Κραυσίδωνας στον Βόλο - Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους και δρόμοι ποτάμια (βίντεο)

Δοκιμάζεται η Αγριά - Χωρίς ρεύμα και νερό ξανά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας στον Βόλο περπατά με ομπρέλα σε πλημμυρισμένο δρόμο ενώ το νερό του φτάνει μέχρι το γόνατο
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, προβλήματα στις υποδομές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι του Βόλου από το νέο, σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας Elias, που μετέτρεψε για ακόμη μία φορά σε ποτάμια τους δρόμους. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (27.9) ο Κραυσίδωνας «έσπασε» και τα νερά οδήγησαν σε δρόμους - ποτάμια. 

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, oι υποδομές στον Βόλο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Υποσταθμοί του ΔΕΔΔΗΕ που ρευματοδοτούν την πόλη βυθίστηκαν στο νερό, βραχυκύκλωσαν και συνεργεία βρίσκονται επί ποδός από χθες το βράδυ για να επιδιορθώσουν τις δεκάδες βλάβες, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Κατά το ίδιο μέσο, καταστροφή υπέστη και το προσωρινό δίκτυο νερού που εγκαταστάθηκε πριν λίγες ημέρες και προσέφερε νερό κατάλληλο για χρήση στους πολίτες. Ο δρόμος στην Άλλη Μεριά κατέρρευσε, το ίδιο και στις Αηδονοφωλιές, στο σημείο που είχε μπαζωθεί προσωρινά λόγω της προηγούμενης καταστροφής. Έπεσε ο δρόμος και στην Κουκουράβα, αλλά και στο Μέγα Ρέμα, αποκλείοντας τη Μακρινίτσα.

‼️‼️⛈️🌊 Βολος τωρα🆘️-Μην κυκλοφορείτε..Άκρως επικίνδυνες ανεξέλεγκτες καταστάσεις...

Posted by Weather News Greece on Wednesday, September 27, 2023

Οι δρόμοι γύρω από τον Κραυσίδωνα έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να βουλιάξουν και τα γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις, όπως στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvu9k8l4lg6x)

Βόλος - 420 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής σε αρκετά σημεία της πόλης το νερό φτάνει τα 30-40 εκατοστά σε ύψος ενώ συνολικά μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα είχαν γίνει 420 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Βόλο. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης στο MEGA πυροσβέστες μετέφεραν σε ασφαλή σημεία από Αλυκές, Αγριά και Νέα Ιωνία Βόλου.

«Η προσπέλαση των οχημάτων σε ορισμένα σημεία είναι ακόμα δύσκολη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvu9hdrk3s5l)

Βόλος - Δοκιμάζεται η Αγριά

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος του Βόλου, με κουβάδες και σκούπες προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να απομακρύνουν τα νερά από τις περιουσίες τους οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Αγριάς. Από το χθες πρωί, η περιοχή της Αγριάς δοκιμάζεται ιδιαίτερα με την κυκλοφορία να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο στο ένα ρεύμα του δρόμου. Οι κάτοικοι μέχρι αργά το βράδυ ήταν με τoυς κουβάδες, προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά, με το νερό να ξεπερνάει σε ύψος το μισό μέτρο.

Γυναίκα με κουβά διώχνει τα νερά από το κατάστημά της στην Αγριά του Βόλου
© taxydromos.gr

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την κακοκαιρία Elias

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY