Πολιτικη & Οικονομια

Έλενα Ακρίτα: Δεν παραιτούμαι για τον Κασσελάκη - Είχα συγκεκριμένη συμφωνία με τον Τσίπρα

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου, όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η βουλευτής Επικρατείας ώστε να καταλάβει έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης - Τι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αρνητική η Έλενα Ακρίτα στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί ώστε να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η βουλευτής Επικρατείας ώστε να καταλάβει έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης - Τι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στο ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή της προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, σε περίπτωση που γίνει νέος πρόεδρος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται συνολικά έξι παραιτήσεις για να βρεθεί στα έδρανα του κοινοβουλίου ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Action 24 η Έλενα Ακρίτα, ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κ. Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο, αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος, έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι' αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του», είπε η Έλενα Ακρίτα.

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά», πρόσθεσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvoh4ggy6omp)

Όθων Ηλιόπουλος: Δεν παραιτούμαι από βουλευτής Επικρατείας

Νωρίτερα σήμερα, και ο Όθων Ηλιόπουλος έδωσε την απάντησή του σε σχόλια και δηλώσεις περί παραίτησης βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, αν τελικά αναδειχθεί από τις κάλπες της Κυριακής (24.9) νέος πρόεδρος του κόμματος. 

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο κ. Ηλιόπουλος δηλώνει ότι δεν παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος. Όσο για το ποιον θα στηρίξει για την προεδρία του κόμματος, σημειώνει ότι τηρεί «στάση ενωτική και συντροφική». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ