Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων υποδέχεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Διμερείς συναντήσεις και δείπνο του πρωθυπουργού παρουσία Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων υποδέχεται αύριο - Διμερείς συναντήσεις και δείπνο του πρωθυπουργού παρουσία Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στο Μαξίμου
Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, καθώς και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα υποδεχθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού αύριο Δευτέρα, την Τρίτη καθώς και το άτυπο δείπνο το βράδυ της Δευτέρας, σηματοδοτούν, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τον ηγετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα αναδεικνύουν και την δυναμική επιστροφή της στα Βαλκάνια από το 2019 καθώς έχει ενισχύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια το γεωπολιτικό και ενεργειακό αποτύπωμά της στην περιοχή, στέκεται στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά και ως η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής και επιθυμεί την ευρωπαϊκή τους ενσωμάτωση, για την οποία υπάρχουν προϋποθέσεις.
Η κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στις 21 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης» της Συνόδου Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε και η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη αρκετών χωρών της περιοχής στην Ε.Ε.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει την σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, η οποία καθίσταται ακόμη πιο σημαντική στο νέο περιβάλλον προκλήσεων που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου και την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει ως εξής:
Δευτέρα 21 Αυγούστου
11:00 Διμερής συνάντηση με την Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto,
13:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu,
15:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković,
20:15 Άτυπο δείπνο με τους ηγέτες και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».
Τρίτη 22 Αυγούστου
9:00 Διμερής συνάντηση με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu,
10:00 Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović,
10:45 Διμερής συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti.
Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία, η οποία προσκλήθηκε σε επίπεδο Προέδρου, δεν θα εκπροσωπηθεί. (Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί θετικά και ο ηγέτης της Σλοβενίας).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.