Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη και Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

Οι στόχοι του πρωθυπουργού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες ως υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να έχει σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε χθες θα είναι ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του και δήλωσε ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά.

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Πατούλης: «Πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. (…) Προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον».

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η έμμεση αναφορά Μητσοτάκη στην απόσυρση Πατούλη

Χθες από τη Λέσβο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για το Βόρειο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι «ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», και τόνισε ότι η ευπρέπεια και η διακριτικότητα είναι σημαντικά, για όποιον διεκδικεί δημόσιο αξίωμα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμμέσως στην απόσυρση τόσο του Γιώργου Πατούλη, όσο και του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του «στους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους επιλέξαμε τελικά να μη στηρίξουμε και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτήν την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς αλλά είναι κάποιου είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω έχουμε λοιπόν τώρα κλειδώσει τις υποψηφιότητες μας πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε αυτές οι 13 επιλογές να δικαιωθούν τελικά στην κάλπη».

Ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι «δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες, συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο» και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πώς φτάσαμε στην επιλογή Χαρδαλιά

Σημείωνεται ότι η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος θα παραιτηθεί απ’ τα υπουργικά του καθήκοντα στα τέλη Αυγούστου, προέκυψε κατόπιν διεργασιών, αλλά και επικοινωνίας του ιδίου με τον πρωθυπουργό.

Τα στοιχεία που συνεκτιμήθηκαν ήταν αφενός ή πολυετής πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφετέρου τα πολιτικά «διαπιστευτήριά» του σε καίριες θέσεις, όπως για παράδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ