- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς
Η ανακοίνωση της ΝΔ
Νίκος Χαρδαλιάς: Υποψήφιος και επίσημα για την Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από τη Νέα Δημοκρατία.
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Οι εξελίξεις όλο το Σαββατοκύριακο ήταν ραγδαίες στο «γαλάζιο» επιτελείο. Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά, ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού –υπήρξε επί 12 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα– αποδείχθηκε και μέσω της ανακοίνωσης ότι ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ακυρώσει τις προγραμματισμένες επισκέψεις του ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα, αναβάλλονται.
Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότατα ο Γιώργος Πατούλης θα επιδιώξει να υποψήφιος κανονικά, ακόμη και αν δεν λάβει το χρίσμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα», το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε διαδικτυακή συνάντηση της παράταξης του, κατά την οποία απέσπασε δήλωση στήριξης. Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21:00, συγκάλεσε σύσκεψη με τους αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους που προέρχονται από την παράταξή του, η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φέρεται να προσπάθησε να αποσπάσει γραπτή δήλωση στήριξης των συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, φέρεται να έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό. Την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.
Νίκος Χαρδαλιάς - Από τον Βύρωνα στη διαχείριση κρίσεων
Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Το 1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση και από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Ο Χαρδαλιάς έχει καταδικαστεί δύο φορές από Ελληνικά δικαστήρια (ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο το 2015 και έξι μήνες με αναστολή το 2016) για ρύπανση στην περιοχή Εργάνη (δασική περιοχή στον Υμηττό) κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Βύρωνα. Η ρύπανση αφορά την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής δρόμων του δήμου.
Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ανακοίνωσης των μέτρων και της τήρησής τους.
Ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Στις 16 Αυγούστου 2021, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει φωτιά στην Κερατέα, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση stent. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.