- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε χθες η υφυπουργός με αρμοδιότητα τον Τύπο Σοφία Βούλτεψη, μετά την εμπρηστική επίθεση κατά της εβδομαδιαίας free press εφημερίδας «Athens Voice». Ανάλογες δηλώσεις έκαναν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη. Αλλά κι εμείς κι εκείνοι ξέρουμε πλέον καλά, επαναλήφθηκε χθες το πρωί με τον εμπρησμό των γραφείων της ακραιφνούς δυτικόφρονος εφημερίδας, ότι και ο Τύπος εκφοβίζεται και η Δημοκρατία στον τόπο μας συχνά είναι ανίσχυρη να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, η καθημερινή βία είχε υποχωρήσει. Τα γιαούρτια σε διαφωνούντες στα αμφιθέατρα και σε εστιατόρια, τα χτισίματα καθηγητών στα γραφεία τους, τα σπασίματα στις διαδηλώσεις περίπου εξέλιπαν. Πολλοί, όσοι πιστεύουν (κατά τη γνώμη μου αυθαιρέτως) ότι για την έξαρση της καθημερινής βίας έφταιξε η χρεοκοπία της χώρας και, κυρίως, το Μνημόνιο, άρχισαν να μιλούν για εξομάλυνση.
Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο και ιδίως όσοι γράφουν συγκρουσιακά, διατυπώνοντας απόψεις που δεν περιορίζονται στην ελεεινολογία των ξένων, στους άκαρδους κυβερνώντες και στις φρικτές αγορές, όσοι επιμένουν να μη βγάζουν την ελληνική κοινωνία από το κάδρο της ευθύνης για την κρίση της, γνωρίζουν άριστα ότι κυρίως στο Διαδίκτυο (αλλά όχι μόνο) ανθεί μια βιοτεχνία αφορισμών, καταγγελιών και ύβρεων εναντίον τους.
Είναι ένας λόγος εχθρικός που, στο όνομα μιας κάποιας αντισυστημικότητας (ναι, πολλοί χρησιμοποιούν την ίδια ορολογία), επινοεί αντιπάλους για να διεκδικήσει από αυτούς μια φαντασιακή ρεβάνς. Κάποιοι που τρέφονται από το μίσος, όμως, εύκολα μπορούν να μετατρέψουν τη φαντασία σε πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, η ελεύθερη γνώμη είναι ξανά σε διωγμό στην Ελλάδα.
Σύμφωνοι, είναι προοδευτικός διωγμός.
* Αναδημοσίευση από «Τα Νέα»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
«Ελπίζω να σκεφτεί καλύτερα αυτή τη φορά την υστεροφημία του»
Δεύτερη αναπροσαρμογή για φέτος στο 2,5% - Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου
«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα
«Ως Νέρωνας κοιτά αλαζονικά τα αποκαΐδια της πολιτικής του στον πρωτογενή τομέα» σχολιάζει
Αναλυτικά όσα εξήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός
Τι αλλάζει σε φόρους, μισθούς, συντάξεις, σπίτια και ρεύμα μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
«Πολλά από πολλούς και ακόμα περισσότερα στους δανειστές. Αυτή είναι η επιλογή της Ν.Δ», καταλήγει η Κουμουνδούρου
Το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Όσα ανέφερε από το βήμα της 90ής ΔΕΘ
Αναφορά με έναν στίχο από τραγούδι της Αλέκας Κανελλίδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.