- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε χθες η υφυπουργός με αρμοδιότητα τον Τύπο Σοφία Βούλτεψη, μετά την εμπρηστική επίθεση κατά της εβδομαδιαίας free press εφημερίδας «Athens Voice». Ανάλογες δηλώσεις έκαναν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη. Αλλά κι εμείς κι εκείνοι ξέρουμε πλέον καλά, επαναλήφθηκε χθες το πρωί με τον εμπρησμό των γραφείων της ακραιφνούς δυτικόφρονος εφημερίδας, ότι και ο Τύπος εκφοβίζεται και η Δημοκρατία στον τόπο μας συχνά είναι ανίσχυρη να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, η καθημερινή βία είχε υποχωρήσει. Τα γιαούρτια σε διαφωνούντες στα αμφιθέατρα και σε εστιατόρια, τα χτισίματα καθηγητών στα γραφεία τους, τα σπασίματα στις διαδηλώσεις περίπου εξέλιπαν. Πολλοί, όσοι πιστεύουν (κατά τη γνώμη μου αυθαιρέτως) ότι για την έξαρση της καθημερινής βίας έφταιξε η χρεοκοπία της χώρας και, κυρίως, το Μνημόνιο, άρχισαν να μιλούν για εξομάλυνση.
Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο και ιδίως όσοι γράφουν συγκρουσιακά, διατυπώνοντας απόψεις που δεν περιορίζονται στην ελεεινολογία των ξένων, στους άκαρδους κυβερνώντες και στις φρικτές αγορές, όσοι επιμένουν να μη βγάζουν την ελληνική κοινωνία από το κάδρο της ευθύνης για την κρίση της, γνωρίζουν άριστα ότι κυρίως στο Διαδίκτυο (αλλά όχι μόνο) ανθεί μια βιοτεχνία αφορισμών, καταγγελιών και ύβρεων εναντίον τους.
Είναι ένας λόγος εχθρικός που, στο όνομα μιας κάποιας αντισυστημικότητας (ναι, πολλοί χρησιμοποιούν την ίδια ορολογία), επινοεί αντιπάλους για να διεκδικήσει από αυτούς μια φαντασιακή ρεβάνς. Κάποιοι που τρέφονται από το μίσος, όμως, εύκολα μπορούν να μετατρέψουν τη φαντασία σε πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, η ελεύθερη γνώμη είναι ξανά σε διωγμό στην Ελλάδα.
Σύμφωνοι, είναι προοδευτικός διωγμός.
* Αναδημοσίευση από «Τα Νέα»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά το παιχνίδι να δίνονται χρήματα δανεικά»
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Νικόπολης
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε στο γαλλικό «Marianne» για την οικονομία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Ορισμένες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
Η υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης, της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα
Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σήμερα «πιο στενή και πιο σταθερή από ποτέ»
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε για το κυκλοφοριακό
Πληρώθηκαν 4,9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας
Πώς άλλαξε η πολιτική συζήτηση για τον λιγνίτη, την ενέργεια και το ενεργειακό κόστος
«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
«Είναι συμπαίκτης μου στο τένις» είπε ο υπουργός Υγείας
Το μόνο συμπέρασμα είναι πολύ θλιβερό και συνοψίζεται στη φράση «είναι πολλά τα λεφτά».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του
«Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν» - Η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Τι μαρτυρούν τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚ
«Στα ευρήματα του MedWatch η Καρυστιανού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.