- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πολλά άτομα δεν αρκούνται στη σχετική ασφάλεια της απομόνωσης και της δογματικής αποστείρωσης. Αδυνατούν να ανεχτούν την ύπαρξη αντίθετων απόψεων. Τις ταυτίζουν με το απόλυτο Κακό και αναζητούν τρόπους εξάλειψής τους - των απόψεων, ίσως και των φορέων. Για να δικαιολογήσουν τις ενστικτώδεις βίαιες αντιδράσεις και το μίσος που ξερνούν, πλάθουν ένα δικό τους, ακραία μανιχαϊστικό κόσμο όπου οι κακοί είναι διάβολοι και οι καλοί είναι άγγελοι. Δεν δικαιούνται οι άγγελοι να εξολοθρέψουν τους διαβόλους;»
Τα παραπάνω έγραφα σε κείμενό μου που δημοσιεύθηκε στα «Νέα» πριν από 9 μήνες με τίτλο «Ο Ενοχλητικός Λόγος».
Αυτοί οι φασίστες που επιτέθηκαν στην Athens Voice είχαν έναν κυρίως σκοπό: όχι μόνο να εκφοβίσουν όσες/ους γράφουν εκεί αλλά και όλες/ους που εκφράζουν απόψεις που οι δράστες δεν μπορούν να ανεχθούν. Η επίθεση αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Το συγκεκριμένο έντυπο έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις, εξαιτίας της αρθρογραφίας κυρίως του Φώτη Γεωργελέ. Τα κείμενα του Γεωργελέ ενοχλούν πολύ γιατί είναι καλογραμμένα και διεισδυτικά αλλά κυρίως γιατί προσβάλλουν την δεξιά εθνικιστική χαύνωση και την αριστερή ιδεοληπτική αυτοϊκανοποίηση. Είναι λογικό να εκνευρίζεσαι όταν σε ξυπνούν απότομα.
Αλλά αυτοί οι λούμπεν «τρομοκράτες» που εισέβαλαν ως Sturmabteilung στα γραφεία της Athens Voice δεν αισθάνονται μόνοι. Έχουν την στήριξη αυτών που σήμερα επιχαίρουν. Θα βρείτε στα social media τα κείμενά τους. Ανήκουν σε δύο είδη: στους ειλικρινείς ηλίθιους που πανηγυρίζουν και στους γλοιώδεις κουτοπόνηρους που επιδίδονται σε λεκτικές ακροβασίες γιατί τελικά αυτό που έγινε δεν τους ενοχλεί καθόλου.
Προσφέρουν όμως όλοι τους μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία: μας θυμίζουν πόσο απεχθής είναι κάθε εναλλακτική της φιλελεύθερης συνταγματικής δημοκρατίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.