- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τασούλας δεσμεύτηκε για την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος με τους Σπαρτιάτες
Μετά την επιστολή Φάμελλου
Τασούλας: Δεσμεύτηκε για την επίλυση του χωροταξικού ζητήματος με τους Σπαρτιάτες - Μετά την επιστολή Φάμελλου
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη θέση των «Σπαρτιατών» στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.
Έπειτα από επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να αναλάβει αντιπρόεδρος της Βουλής και τον νέο πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρωθεί κάθε ενέργεια για να βρεθεί επίλυση στο ζήτημα.
Να θυμίσουμε πως χθες ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σ. Φάμελλος έστειλε επιστολή στον κ. Τασούλα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το πρόβλημα που προέκυψε.
ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή Φάμελλου σε Τασούλα για τη γειτνίαση με τους Σπαρτιάτες
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με την χωροθέτηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει τόσο την «απαράδεκτη διάσπαση του χώρου καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όσο και την επιλογή τοποθέτησης στα αριστερά έδρανα της Βουλής του κόμματος των «Σπαρτιατών»
Επισημαίνεται αναφορικά με τις θέσεις εντός του κοινοβουλίου, οι 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν στα μπροστινά έδρανα της κεντροαριστερής πτέρυγας, ενώ οι «Σπαρτιάτες» κάθισαν πίσω και αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.
Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
«Δεν υπήρξε κανένα αδίκημα το οποίο τέλεσα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
«Οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ παραμένουν στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», τόνισε ο Υπουργός
«Εάν ο λαός θέλει να φύγει η ΝΔ, επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ»
Το σχόλιο για τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό
«Σας ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας», τόνισε ο βουλευτής κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια
«Να μην υπάρξει καμία σκιά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
«Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον προέχει να προστατεύσω το όνομα μου», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
Όσα είπε για τον διάλογο που είχε συνεργάτης του
Το βιογραφικό του και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες
Πολλά χρόνια αιματηρών κοινωνικών αγώνων σε εθνικό επίπεδο για το φλέγον ζήτημα της ιδιοκτησίας φαίνεται να οδεύουν στο τέλος τους με την απρόσμενη βοήθεια της τεχνολογίας
«Είμαστε πρόθυμοι να ολοκληρώσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει», ανέφερε ο Αλβανός ομόλογός του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.