Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας από Ηράκλειο: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στο ανεξέλεγκτο καθεστώς της ΝΔ

«Οδηγός του Μητσοτάκη ο διαβόητος Ηγεμόνας του Μακιαβέλλι»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας από Ηράκλειο: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στο ανεξέλεγκτο καθεστώς της ΝΔ
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Το «φρένο» σε ένα «ανεξέλεγκτο και ασύδοτο» καθεστώς έθεσε ως διακύβευμα της 25ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μήνυμα αγωνιστικότητας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, καταγγέλλοντας «την δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» για το ότι «δεν δίστασαν να ρίξουν στην αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως το θέμα της Θράκης και της μειονότητας, και να μετατρέψουν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος και της κομματικής σκοπιμότητας».

«Είμαστε πάλι εδώ μαζί και θα είμαστε μαζί σε κάθε δύσκολη μάχη. Μαζί θα είμαστε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την Κυριακή για να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της δικαιοσύνης. Για να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας για δίκαιη κοινωνία. Μαζί θα είμαστε και τη Δευτέρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας την ομιλία του.

«Μαθημένοι στα δύσκολα, στις νίκες αλλά και τις ήττες, στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα. Δε λογαριάσαμε ποτέ το πολιτικό κόστος. Μόνο πολεμάμε για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας» συνέχισε.

«Για την αξία της ανθρώπινης ζωής που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Για όσα είναι δίκαια για την κοινωνία και την Ελλάδα. Για τους απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Για αυτές τις αξίες και για αυτούς τους ανθρώπους πολεμάμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,

«Και προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν τότε που παλεύαμε με τους δανειστές και τη χρεοκοπία της χώρας. Θα τα καταφέρουν τώρα; Γλιτώσαμε από τα θηρία, δε θα μας φάνε οι σκορπιοί. Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε. Όρθιοι. Δίνοντας τη μάχη ψήφο-ψήφο και άνθρωπο-άνθρωπο. Γιατί οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Γιατί την ιστορία δεν τη γράφουν οι κυρίαρχοι, αλλά οι λαοί» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του. Σε αυτή την εκλογική μάχη βέβαια, βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.Η Δεξιά του κου Μητσοτάκη. Που έναν και μόνο στόχο έχουνε: Όχι να κερδίσουνε τις εκλογές. Αλλά να ξεμπερδέψουνε μαζί μας. Για να μην έχουν αύριο αντίπαλο να τους κοιτά στα μάτια. Και για να πετύχουνε αυτό το στόχο ξεπέρασαν κάθε όριο σ’ αυτή την εκλογική μάχη» σημείωσε.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε «συμπαγές, δίκαιο, προοδευτικό και ρεαλιστικό», εξηγώντας ότι στηρίζεται στην καινοτομία, τη γνώση, τη δίκαιη κατανομή των πόρων, τον περιορισμό των ανισοτήτων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, προβλέπει στήριξη των αναγκών της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, της μισθωτής εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των νέων ανθρώπων, καθώς επίσης την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ άμεσα, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους και 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους εξής άξονες:

  • Αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ άμεσα, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους και 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Και βεβαίως την φορολόγηση των υπερκερδών των κολοσσών της ενέργειας και των διυλιστηρίων, που έκαναν την κρίση ευκαιρία πλουτισμού και συσσώρευσαν 6 δισ. υπερκέρδη σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας, των πολιτών.
  • Ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων της μισθωτής εργασίας.
  • Οικοδόμηση ενός νέου ΕΣΥ, μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση με ποιοτικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια και με έμφαση στην έρευνα.
  • Κράτος κοινωνικής πρόνοιας για όλους που θα περιορίζει τις ανισότητες με ποιοτικές υπηρεσίας και φροντίδα για όλους και για όλες, για το παιδί, για τις μητέρες, για τα νέα ζευγάρια, για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με αναπηρία.

«Θέλουν να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πέρα όμως από τα προγράμματα κρίνονται και οι στρατηγικές του καθενός, συνέχισε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν θέλει μόνο να κερδίσει αλλά και να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, «τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς».

«Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφύλιους μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση ανήμπορη να προβάλει σοβαρή αντίσταση στις πολιτικές του. Με 7, ακόμη και 8 κόμματα στη Βουλή. Αυτό επιδιώκουν. Και βλέπετε ποια κόμματα φουσκώνουν και υπερπροβάλουν πεοεκλογικά. Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να είναι απλά εκ νέου πρωθυπουργός αλλά να είναι ηγεμόνας. Τον διαβόητο Ηγεμόνα του Μακιαβέλλι έχει ως οδηγό» υπογράμμισε 

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης #ΤώραΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔίκαιηΚοινωνία #torasyriza

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, June 20, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ