- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Θα κριθούμε όλοι στις 25 Ιουνίου, και εγώ μαζί
Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ
Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Θα κριθούμε όλοι στις 25 Ιουνίου, και εγώ μαζί
Συνέντευξη παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Πέμπτης (8/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την οποία έκανε λόγο για «mea culpa» αναφορικά με την απλή αναλογική και τόνισε ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου «θα κριθούμε όλοι, ατομικά και συλλογικά και θα κριθώ και εγώ».
Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην ουσία έκαψε την απλή αναλογική», καθώς και ότι «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αισθάνεται ευτυχισμένος που είχε απέναντί του το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς στην ουσία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκαψε την απλή αναλογική και την προοπτική συνεργασίας».
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολη η ανατροπή, αλλά είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμη και σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και φυσικά σε όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους.
«Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο δεν επικοινωνήσαμε το πρόγραμμά μας σωστά. Είναι δεδομένο ότι το 40% των πολιτών επέλεξαν Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία. Όμως τώρα έχουμε μία άλλη εκλογική δοκιμασία. Στις 25 Ιουνίου θα κριθεί το μέλλον μας για τα επόμενα 4 χρόνια», τόνισε.
Αναφερόμενος στην Υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επί 4ετίας Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ, ενώ για τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, είπε ότι «καμιά φορά λύση είναι και η καρότσα, αρκεί να φτάσει στο νοσοκομείο».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την αποπομπή του κ. Πνευματικού από τη Νέα Δημοκρατία, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντίδρασή του στο θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου.
Όταν ρωτήθηκε αν θα πράξει το ίδιο για τον κ. Φίλη και τις δηλώσεις του για τους μουσουλμάνους της Θράκης, έκανε λόγο για «προσωπική του άποψη, η οποία δεν αποτελεί αντικείμενο διαγραφής» και πρόσθεσε: «Ο κ. Φίλης μίλησε για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού από ό,τι κατάλαβα». Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές στη Θράκη.
Από την άλλη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «κρυφή ατζέντα» και «έπαρση και αλαζονεία». «Για 10.000 με 15.000 συμπολίτες μας, Έλληνες και μειονοτικούς, που δεν ψήφισαν ΝΔ δεν επιτρέπεται να παίζουμε παιχνίδια με εθνικά θέματα», κατέληξε.
Στην ερώτηση για το τι θα κάνει αν πάρει χαμηλά ποσοστά και αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα πάντα ανοιχτά, λέγοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συλλογικές διαδικασίες, διαφορετικές από εκείνες της ΝΔ, θα κάνουμε ταμείο και θα πάρουμε αποφάσεις. Στην Αριστερά δεν συνηθίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ».
Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.