Πολιτικη & Οικονομια

Οι celebrities έδωσαν τη μάχη του σταυρού και απέτυχαν - Όσοι έμειναν εκτός Βουλής

Εκτός Μιθριδάτης, Σεϊταρίδης, DJ Rico

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Liveblog: Η Ελλάδα ψηφίζει - Συνεχής ενημέρωση
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εκλογές 2023: Κακές επιδόσεις για τους celebrities στη μάχη του σταυρού - Οι μόνες που κατάφεραν να εκλεγούν

Tην πλάτη φαίνεται πως γύρισαν οι περισσότεροι πολίτες στους celebrities των εκλογικών ψηφοδελτίων, καθώς ελάχιστοι εξ αυτών κατάφεραν να εκλεγούν ανεξαρτήτως κόμματος.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές που δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στον εκλογικό στίβο δεν φαίνεται ότι έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι μόνες που κατάφεραν να εκλεγούν

Οι μόνες αναγνωρίσιμες υποψήφιες που κατάφεραν να εκλεγούν είναι όλες τους γυναίκες και όλες τους έχουν ασχοληθεί με την τηλεόραση, είτε ως δημοσιογράφοι είτε ως παρουσιάστριες.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 20,07% σε πανελλήνιο επίπεδο, η δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα θα περάσει τις πόρτες του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς ήταν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Γεύμα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Όσον αφορά στη μάχη του σταυρού, κατάφερε να εκλεγεί με 13.201 σταυρούς - τελευταία από τους 9 βουλευτές της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών - η αθλητική δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα.

Η Άρια Αγάτσα
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η μια από τους δύο βουλευτές που κατάφερε να εκλέξει το ΚΚΕ είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή.

Η Σεμίνα Διγενή
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος, στην Α' Θεσσαλονίκης, από τους τέσσερις βουλευτές που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά κατάφερε να βγει δεύτερη, με 15.005 σταυρούς.

Ράνια Θρασκιά
© EUROKINISSI

Ποιοι celebrities της ΝΔ δεν εκλέγονται

Ξεκινώντας από τη νικήτρια Νέα Δημοκρατία, δεν κατάφερε να εκλεγεί ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004 κατέβηκε στα Ιωάννινα και έλαβε μόλις 2.118 ψήφους.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο Moma
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο Moma

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς συγκέντρωσε 4.560 σταυρούς.

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης
© NDP PHOTO

Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ήταν επίσης υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Ωστόσο, έμεινε αρκετά πίσω με 3.902 ψήφους.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος
© NDP PHOTO

Αν και είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2019, αυτή τη φορά η Νόνη Δούνια δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει αρκετούς σταυρούς (έλαβε 7.752) στην Α' Πειραιώς και μένει εκτός κοινοβουλίου.

Οι celebrities έδωσαν τη μάχη του σταυρού και απέτυχαν - Όσοι έμειναν εκτός Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Μιθριδάτης, Μάριος Αθανασίου, Άννα Χατζησοφιά

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα αρκετά γνωστά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής είναι ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Ο ράπερ συγκέντρωσε 7.125 ψήφους.

Μιθριδάτης και Αλέξης Τσίπρας
© Facebook / Alexis Tsipras

Αν και είχε πολύ καλή επίδοση με πάνω από 10.000 σταυρούς, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου αρκετά «ηχηρά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εκτός Βουλής.

Ο Μάριος Αθανασίου
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στον Βόρειο Τομέα ήταν υποψήφια και η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά, η οποία έμεινε πιο πίσω με 6.401 ψήφους.

Έμειναν εκτός σχεδόν όλοι οι διάσημοι του ΚΚΕ

Πέρα από την εκλογή της Σεμίνας Διγενή, οι υπόλοιποι αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν κατάφεραν να εκλεγούν. 

Αν και είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2019 (μετέπειτα είχε παραιτηθεί λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων), η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά στην Ανατολική Αττική, όπου συγκέντρωσε 5.867 ψήφους.

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής. Για την ακρίβεια, έμεινε αρκετά πίσω καθώς συγκέντρωσε 2.239 ψήφους.

Ο DJ Rico και η σύζυγός του Κατερίνα Στικούδη
© NDP PHOTO

Ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε και αυτός να εκλεγεί.

Άτυχη ήταν η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, η οποία παρόλο που βγήκε πρώτη σε σταυρούς (1.006) από το κόμμα της στην Κορινθία, δεν μπαίνει στη Βουλή λόγω χαμηλού ποσοστού του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ήταν ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΡΤ. Το όνομά του ήταν ούτως ή άλλως αρκετά χαμηλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ και έτσι δεν κατάφερε να εκλεγεί. 

ΜέΡΑ25: Δεν τα κατάφερε ο Ψαραντώνης

Με το ΜέΡΑ25 να μένει εκτός Βουλής, όπως είναι φυσικό, δεν εκλέγεται κανένας από τους υποψηφίους του. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ψαραντώνης, ο οποίος στελέχωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ψαραντώνης
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μικρότερα κόμματα: Εκτός Μπιμπίλας, Τσιάρτας, Παϊτέρης

Επιφανείς υποψηφίους είχαν και τα μικρότερα κόμματα, τα οποία διεκδικούσαν να μπουν στη Βουλή, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ανάμεσά τους ήταν και ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας που κατέβαινε με την Πλεύση Ελευθερίας, ο πρώην ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας που κατέβαινε με την Εθνική Δημιουργία, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης που κατέβαινε με το ΕΑΝ, και ο ηθοποιός και ιδρυτής του «Κινήματος Φτωχών» Παύλος Κοντογιάννιδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ