Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Αλβανία από τη Λέσβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη - Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Αλβανία.
Την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας © EPA/Francisco Seco

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρο της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη - Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Αλβανία

Το μήνυμα ότι «η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» μετέφερε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα προς την Αλβανία για τη σύλληψη Μπελέρη

Την άμεση απελευθέρωση του ομογενούς υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη, διαμηνύοντας προς τα Τίρανα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί εκπτώσεις στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου, δυστυχώς, συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω, εδώ, από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ