Κοσμος

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Αλβανία μετά τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

Επικοινωνία Νίκου Δένδια - Έντι Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα
© Facebook / himara.gr

Αλβανία: Σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη - Το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ και η επικοινωνία Ν. Δένδια και Ε. Ράμα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, συνελήφθη τα μεσάνυχτα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτήν την ώρα, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», την ώρα που οι συνεργάτες του έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι μετά την απαγγελία κατηγοριών. 

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, κατά την οποία ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ποιος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Το Himara.gr έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται η στιγμή της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη και των συνεργατών του. 

Ασφαλίτες του Ράμα συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και συνεργάτες του δίχως αιτία.

Posted by Himara.gr on Thursday, May 11, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ