Ελλαδα

Στον ανακριτή της Άρτας σήμερα ο 37χρονος για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στο αυτοκίνητο

Η συνάντηση με τη μητέρα και το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια μωρού που είναι τυλιγμένα σε σεντόνι
Οι διευκρινήσεις από το «Χαμόγελο του παιδιού» για τα νεκρά παιδιά στην Αχαΐα © Unsplash / Luma Pimentel

Άρτα - Νεκρός βρέφος: Στον ανακριτή σήμερα ο πατέρας - Η συνάντηση με τη μητέρα του μωρού - Το χρονικό της υπόθεσης

Στον ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα Παρασκευή (12.5) ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο στην Άρτα με συνέπεια το κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του και στον ίδιο να ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Ο 37χρονος, όσο και η σύζυγός του, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Πέμπτη (11.5) η σύζυγός του κατέθεσε αίτημα προκειμένου να τον συναντήσει περίπου για 15 λεπτά σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν μπροστά στη συνάντηση είδαν το ζευγάρι να αγκαλιάζεται και πλέον η μητέρα να βρίσκεται στο πλευρό του 37χρονου.

Προανακριτικά ο κατηγορούμενος φαίνεται να έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις τις οποίες θα πει πιο αναλυτικά και σήμερα στον ανακριτή. Ο 37χρονος το μοιραίο πρωί είχε πάρει το μωρό για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό, αυτό κοιμόταν στο καθισματάκι του. Ο 37χρονος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εργασία του, το οποίο τον αναστάτωσε και αντί να στρίψει για τον σταθμό, κατευθύνθηκε προς την εργασία του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και πήγε να πάρει το υπηρεσιακό. Το μωρό έμεινε για 7-8 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους περαστικούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csjz7cz6vv2x)

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού - Η ευχή για να δοθεί όνομα στο κοριτσάκι

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού θα τελεστεί αύριο Σάββατο (13.5) στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Το χρονικό της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος στην Άρτα

Ο 37χρονος Κ.Ζ. πήρε το παιδί από το σπίτι προκειμένου να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής όμως, ένας συνάδελφος του, τον κάλεσε και του είπε πως πρέπει να βρεθούν αμέσως για να ανταποκριθούν σε μια επείγουσα κλήση για βλάβη στη Λευκάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας, το ραντεβού των δύο ανδρών δόθηκε στο χώρο στάθμευσης σούπερ-μάρκετ της Άρτας. Ο 37χρονος ξέχασε εντελώς πως στον χώρο των συνεπιβατών του οχήματος του, βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών, πάρκαρε το όχημα, κλείδωσε και μπήκε στο αυτοκίνητο του συναδέλφου του και έφυγαν για τη δουλειά τους. Νωρίς το μεσημέρι, η σύζυγος του 37χρονου, πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, πλην όμως της είπαν πως το παιδί δεν το έφερε κανείς. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγο της έντρομη ο οποίος της αποκάλυψε τι συνέβη. Δυστυχώς, το μικρό κορίτσι, βρέθηκε εκεί που το είχε ξεχάσει ο πατέρας του. Στο παιδικό του κάθισμα του καινούριου οχήματος του 37χρονου, στη θέση των συνεπιβατών.

Ο 37χρονος, όπως προκύπτει, επειδή είχε αγοράσει πρόσφατα το αυτοκίνητο του, δεν το πάρκαρε στο γκαράζ της εταιρίας που εργαζόταν φοβούμενος μην το γρατζουνίσουν, αλλά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ, λίγο πιο μακριά.

Το 5,5 μηνών κοριτσάκι αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Άρτας, εκεί οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csjzad2f0k9d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ