Πολιτικη & Οικονομια

Liveblog: Το debate των πολιτικών αρχηγών

Η ATHENS VOICE μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την τηλεμαχία των «6»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liveblog: Το debate των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2023: Το debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει της 21ης Μαΐου - Live κάλυψη όσων συνέβησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες στο στούντιο της ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε το τρίωρο debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, που φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Αν και οι αυστηροί κανόνες που διέπουν την τηλεμαχία δεν επέτρεψαν ιδιαίτερη «ζωντάνια», κάποιοι εκ των πολιτικών αρχηγών άδραξαν την ευκαιρία κάποιων ερωτήσεων για να εξαπολύσουν «βολές» κατά των αντιπάλων τους.

Πρώτος, στον «χορό» εισήλθε ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα. Τα «πυρά» κατά του πρωθυπουργού αφορούσαν την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «παρακράτος» και να σημειώνει ότι στόχος του είναι να πάνε φυλακή όσοι το έστησαν.

Στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κακώς είχε τεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης υπό παρακολούθηση και πως δεν αποτελεί κίνδυνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε για να απαντήσει ότι «κίνδυνο αποτελούσε για τη ΝΔ» και γι΄αυτόν τον λόγο η υποκλοπή σημειώθηκε όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματός του.

Τη σκυτάλη έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας για να εξαπολύσει «βολές» κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με το ότι δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για ποιον λόγο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ενορχηστρωτή» της υπόθεσης των υποκλοπών. 

Στις αιχμηρές τοποθετήσεις για τις παρακολουθήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι ζήτησε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και ανέλαβε να διορθώσει μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες. Επιπλέον, σημείωσε ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί τι έχει συμβεί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει αιχμές κατά του πρωθυπουργού και όταν ερωτήθηκε για το εάν θα άρει μετεκλογικά το «βέτο» του κατά Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε έχει προσκληθεί για συνάντηση από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ανδρουλάκης επιφύλαξε επικριτική στάση και κατά του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά την 13-0 καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Ειδικό Δικαστήριο.

Μία ακόμη αιχμηρή αναφορά σημειώθηκε εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα για την τραγωδία των Τεμπών, επικαλούμενος διορισμό «κομματικών παιδιών» σε θέσεις ευθύνης. Ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι στον τομέα των μεταφορών έγιναν βήματα, αλλά υπήρξαν και αστοχίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκαν ερωτήσεις για τις θεματικές:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
  • Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Νέα Γενιά

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις τελικές τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η ATHENS VOICE μετέδωσε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες στο στούντιο της ΕΡΤ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ