- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα το «αντιστάρ» ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
Τα έξι πρώτα ονόματα - Στις 10.30 τα αποκαλυπτήρια
Εκλογές 2023: Ποιοι θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σήμερα, στις 10:30, θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.
Όπως είχε δηλώσει πριν μέρες ο πρωθυπουργός, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα κινείται σε μια λογική «αντιστάρ system». Σε αυτό, δηλαδή, θα περιλαμβάνονται «άνθρωποι καταξιωμένοι με αποτύπωμα και έργο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, όχι αναγνωρίσιμοι».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ίσως θα πρέπει να googlάρετε» κάποιους από τους υποψήφιους στο Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και πολιτικοί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, αν και «δεν θα τους χαρακτήριζα σταρ».
Οι τρεις πρώτες γυναίκες του ψηφοδελτίου Επικρατείας
Στις πρώτες έξι, δυνητικά εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου αυτού θα βρίσκονται τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι μια γυναίκα με επιστημονικό υπόβαθρο, η οποία θα συμβολίζει τη διεύρυνση του κόμματος.
Ψηλά στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου θα βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
Η τρίτη γυναίκα σε εκλόγιμη δυνητικά θέση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», η οποία δημιουργήθηκε το 2019 και αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη γυναικεία ενδυνάμωση.
Τα ονόματα των ανδρών
Ανάμεσα στους τρεις άνδρες που θα βρίσκονται στις τρεις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας βρίσκεται καταρχάς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης.
Σε μια από τις πρώτες θέσεις θα βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, το όνομα του οποίου ακουγόταν εδώ και καιρό για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Θα καταλαμβάνει την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων.
Την τριάδα των πρώτων ανδρών του Επικρατείας θα συμπληρώνει ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας.
Ποιος θα είναι στην τιμητική θέση
Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, όπως επίσης και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.
Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.
Τέλος, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από τον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό. Μια από αυτές αναμένεται να είναι η Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΝΔ στο Παρίσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Παραγωγικότητα, μισθοί και επενδύσεις στο επίκεντρο – Οι παρεμβάσεις στο Φόρουμ Δελφών
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Το νομικό και πολιτικό πλαίσιο πίσω από τη διαφαινόμενη διαμάχη Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Αναφορά έκανε και στη φράση «χεράτα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι επίσημη ορολογία»
«Άθλια» χαρακτήρισε τη λογική του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Χάρης Δούκας άφησε να κλιμακωθεί η ένταση
Έμφαση στην επιτάχυνση της διεύρυνσης - Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη προεδρία
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον κανονισμό που διέπει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς και στην υπόθεση των υποκλοπών
Η ρητορική της «σκληρής γραμμής» απέναντι στην Τουρκία και τα όρια του ρεαλισμού στην ελληνική εξωτερική πολιτική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.