Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος στο Delphi Forum: «100 επιπλέον αστυνομικοί στη Μύκονο - 830 σε τουριστικούς προορισμούς»

Τι απαντά για τις δηλώσεις Τσίπρα περί Greek Mafia στη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
© (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τάκης Θεοδωρικάκος στο Delphi Forum: Η ενίσχυση των νησιών με αστυνομικούς, η απάντηση στις δηλώσεις Τσίπρα περί Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ. και η εγκληματικότητα

Λόγο για «Βαβέλ δηλώσεων» στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Delphi Forum, και επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα της Κουμουνδούρου «αναγνωρίζουν πλέον ότι στις εκλογές θα είναι δεύτερο κόμμα και γι’ αυτό μιλούν για κυβέρνηση ανοχής ενώ κανονικά ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έπρεπε να διεκδικούν την αυτοδυναμία». 

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Τον ανέστησε πολιτικά ο κ. Τσίπρας με αυτά που είπε χθες περί κυβέρνησης ανοχής, τα οποία διαψεύστηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ήταν αναμενόμενο αυτό. Αλλά απ’ ό,τι είδα και απ’ τον κ. Βαρουφάκη. Εκείνοι που ζημίωσαν την Ελλάδα με την επιπόλαια και βαθιά λαθεμένη πολιτική τους, με ένα πρόσθετο τρίτο μνημόνιο το οποίο ήταν περιττό, ζημίωσαν την Ελλάδα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί κανείς να τους εμπιστευτεί ότι θα είναι αυτοί που θα ξαναδώσουν κυβερνητική λύση στη χώρα; Αυτή την ώρα όποιος θέλει σταθερότητα στην Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή πλέον: Να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει με καθαρές κουβέντες, με πολύ καθαρά λόγια, με καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σιγουριά και σταθερότητα για την Ελλάδα», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι και το 2015 ο κ. Τσίπρας δεν είχε δηλώσει πριν τις εκλογές ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, αλλά το έπραξε δύο φορές. «Επομένως ποιος μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας;», σημείωσε ο ΥΠΡΟΠΟ. 

Σε ερώτηση για τις εκλογές εκτίμησε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας σε δεύτερες εκλογές είναι ρεαλιστικός και κάλεσε τους ψηφοφόρους στις 21 Μαΐου να δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στη ΝΔ.

Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Θεοδωρικάκος: Τι απαντά για τις δηλώσεις Τσίπρα περί Greek Mafia στη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εγκληματικότητας ανέφερε ότι το 2022 η χαμηλή εγκληματικότητα ήταν μειωμένη κατά 25% σε σύγκριση με την περίοδο 2015- 2019, με την οποία μπορούν να γίνουν συγκρίσεις λόγω της πανδημίας. Σε ό,τι αφορά τις ανθρωποκτονίες είπε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες της 15ετίας, συγκεκριμένα 79, και το 90% αυτών εξιχνιάσθηκαν. O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ η Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει την αναζήτηση ενόχων, δεν σταματά η έρευνα για καμία υπόθεση αν δεν βρεθούν οι ένοχοι για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αυτό θέλω να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα ότι η ΕΛ.ΑΣ. διοικείται από τη Greek Mafia, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, συκοφαντικές και ψευδέστατες. «Αν δεν αισθάνεται πως αν υπήρχε κάποιος να πάρει σοβαρά υπόψη του αυτά, στη Γερμανία ή στην υπόλοιπη Ευρώπη, καταλαβαίνετε ότι το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και στην εικόνα της χώρας θα ήταν βαρύτατο».  Σημείωσε, επίσης, ότι στους 20 μήνες που είναι υπουργός, 34 αστυνομικοί που κρίθηκαν επίορκοι απομακρύνθηκαν και υπενθύμισε ότι πρόσφατα, στις κρίσεις αξιωματικών, άλλαξε ο επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων, επειδή το έργο μέχρι εκείνη τη στιγμή της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν ελλειμματικό.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ελευθερώνονται από πάρεργα, ενισχύοντας την αστυνόμευση. Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα ότι μόλις σταμάτησε η χορήγηση του γνησίου της υπογραφής από τα Αστυνομικά Τμήματα, ελευθερώθηκαν τρεις αστυνομικοί σε κάθε Τμήμα. 

Θεοδωρικάκος: Από 1η Μαΐου 100 επιπλέον αστυνομικοί στη Μύκονο

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μύκονο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η Μύκονος μέχρι την 1η Μαΐου θα έχει ενισχυθεί με 100 επί πλέον αστυνομικούς και σύντομα θα πάνε ακόμη 30 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις διαφόρων υπηρεσιών (ΟΠΚΕ, Οικονομική Αστυνομία) κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Και τόνισε ότι εφ’ όσον χρειαστεί η συμβολή των ΜΑΤ στην ασφάλεια των κατεδαφίσεων θα υπάρξει.  Όπως είπε ο υπουργός, τα νησιά και τα υπόλοιπα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος θα ενισχυθούν συνολικά με 830 αστυνομικούς, ενώ οι πύλες εισόδου- εξόδου και στα αεροδρόμια ενισχύονται με 1188 αστυνομικούς.

«Κανείς δεν πηγαίνει για διακοπές, για τουρισμό λιγοήμερο ή πολυήμερο σε μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Γεγονός λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει τον ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές και φέτος αναμένουμε αρκετά εκατομμύρια παραπάνω από ότι πέρσι, που ήταν επίσης ένα ρεκόρ, δείχνει ότι όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ