Πολιτικη & Οικονομια

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τα voucher του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2023»

Ποιοι οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για τα voucher του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2023»

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Οι δικαιούχοι του προγράμματος και οι πληροφορίες για τον χρόνο αιτήσεων - Τα voucher για άνεργους και εργαζόμενους

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» αναμένεται τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οπότε και οι ωφελούμενοι αναμένεται να λάβουν το voucher για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι. Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της Δ.ΥΠ.Α. ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012, άνεργους εγγεγραμμένους στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα, ενώ, επίσης, δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ