Πολιτικη & Οικονομια

Για πρώτη φορά διάλυση Βουλής με ψηφιακές υπογραφές

Η καινοτόμα εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
© Aris Oikonomou/SOOC

Εκλογές 2023: Διάλυση της Βουλής με ψηφιακές υπογραφές θα γίνει για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά - Η καινοτομία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι η πρώτη φορά που η διάλυση της Βουλής θα γίνει με ψηφιακές υπογραφές, μια καινοτομία που έφερε τον Μάρτιο του 2020 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την περίοδο εκείνη και μέσα σε ελάχιστες ημέρες, στήθηκε η εφαρμογή e cabinet, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό καθώς οι μόνοι χρήστες της είναι τα μέλη του Υπουργικού συμβουλίου.

Στα τρία αυτά χρόνια, χιλιάδες σημαντικά έγγραφα του υπουργικού συμβουλίου έχουν υπογραφεί ψηφιακά. Πρόκειται για το e cabinet μέσα από το οποίο οι υπουργοί υπογράφουν Πράξεις Υπουργικού συμβουλίου, Κοινές Υπουργικές αποφάσεις ή σχέδια νόμου, μέσα από το κινητό τους και με ψηφιακή υπογραφή.

Έτσι κερδίζεται χρόνος αλλά και αφαιρείται όλο εκείνο το περιττό διοικητικό βάρος των υπαλλήλων, συχνά αστυνομικών, που μάζευαν τις υπουργικές υπογραφές από γραφείο σε γραφείο.

Στα τρία αυτά χρόνια 5.279 τέτοια σημαντικά έγγραφα του υπουργικού συμβουλίου έχουν υπογραφεί ψηφιακά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ