- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου.
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα. Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41 επί της ουσίας, όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της, όπως είχα δεσμευθεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει και αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και αναλόγως να πράξουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας» και ευχήθηκε «να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία».
Απηύθυνε επίσης έκκληση «να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και από ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών».
Ευχήθηκε τέλος «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη αυτή δημοκρατική διαδικασία», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη συμμετοχή τους στις εκλογές, είπε πως «είναι ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».
Νωρίτερα, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.