Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Αλιβιζάτος: Σοκ η κίνηση Κανελλόπουλου να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη

Την αποδοκιμασία του προς τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράζει ο συνταγματολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Αλιβιζάτος: Ο συνταγματολόγος σχολιάζει την είδηση ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Τεράστιο σοκ χαρακτήρισε ο Νίκος Αλιβιζάτος τη σύμπλευση Κανελλόπουλου - Κασιδιάρη © Menelaos Myrillas/SOOC

Νίκος Αλιβιζάτος: Ο συνταγματολόγος σχολιάζει την είδηση ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Σοκαριστική χαρακτήρισε ο συνταγματολόγος και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος την είδηση ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, θα ηγηθεί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε την αποδοκιμασία από τα τρία αδέλφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί ανακούφιση, καθώς δύο εκ των τριών είναι ανώτατοι δικαστικοί και ο τρίτος δικηγόρος.

«Το Σύνταγμα δεν προβλέπει απαγόρευση σε φασίστες να πολιτεύονται και μπορεί να βγει κάποιος να πει είμαι οπαδός του Μουσολίνι ή του Χίτλερ και να πολιτευθεί στο μέτρο που δεν χρησιμοποιεί βία ή τάγματα εφόδου όπως έκανε η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναμένεται στις αρχές Μαΐου, ο συνταγματολόγος υπογράμμισε πως «ο κ. Κανελλόπουλος βρίσκεται προ του διλήμματος ή να τεστάρει το νόμο υποβάλλοντας υποψηφιότητα και του ίδιου του Ηλία Κασιδιάρη, κάτι το οποίο αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του νόμου και θα κληθεί ο Άρειος Πάγος να πει ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει καταδικαστεί ή να πει δεν κατεβάζω υποψηφιότητα Κασιδιάρη και τοποθετώ κάποιο άλλο πρόσωπο». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ