- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τιμολόγια ρεύματος: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Ηλεκτρικό ρεύμα - Τιμολόγια: Η επιδότηση για τον μήνα Απρίλιο σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες – Τα ποσά
Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (24.03) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Για τα οικιακά τιμολόγια, ανεξαρτήτως παρόχου και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, η επιδότηση για τον Απρίλιο για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, επιδότηση που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών. Η κατηγορία αυτή αφορά στο 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση ανέρχεται στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης για τον επόμενο μήνα την προκήρυξη νέου προγράμματος «Εξοικονομώ» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια.
Το κονδύλι των επιδοτήσεων τον Απρίλιο, που χρηματοδοτούνται κυρίως από τη φορολόγηση των ενεργειακών επιχειρήσεων και τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα φθάνει στα 24,4 εκατ. Ευρώ ενώ τους τελευταίους 20 μήνες, έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 9 δισ. ευρώ.
«Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου. Πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο τιμές που προσεγγίζουν τα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης. Τον Απρίλιο οι καταναλωτές θα δουν ακόμη πιο μειωμένος λογαριασμούς σε σχέση με το Μάρτιο», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η μόνη λύση για μόνιμη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι η πράσινη μετάβαση και ανήγγειλε δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για το νέο Εξοικονομώ 2023 με ενισχύσεις για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών και το Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους που εντάσσεται στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες (100 εκατ. Ευρώ) και για φωτοβολταϊκά στη στέγη (200 εκατ. Ευρώ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.