- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη
Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό
Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο - Οι πρώτες πληροφορίες
Ένας 23χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στην Αθήνα ως ύποπτος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη πριν από δύο εβδομάδες στα Εξάρχεια.
Πρόκειται για παλιό γνώριμο των αρχών, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός, προς το παρόν, δεν θα συλληφθεί, οι αστυνομικοί ωστόσο λαμβάνουν κατάθεση και τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, θα τον καλέσει σε απολογία.
Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στον πρώην υπουργό και Γ.Γ. του ΜέΡΑ 25 είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγο του και μέλη του κόμματος του, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ομάδα ατόμων, φώναζε συνθήματα εναντίον του και ο ίδιος, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να τους ηρεμήσει, τους πλησίασε. Τότε, δέχθηκε βαρύτατα χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη.
Οι δράστες, μετά την επίθεση, έσπευσαν να εξαφανιστούν, με τους αστυνομικούς να αναζητούν υλικό από κλειστά κυκλώματα καταγραφής στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια
Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του από επτά -όπως είπε- άτομα. Όταν άκουσε τις φωνές τους είπε ότι θα έρθει μόνος του έξω. «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα "προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;"» είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν, ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια». «Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου. Ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».
Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη φύλαξή του από αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα λόγω της απαίτησης της Δανάης, τη συζύγου μου. Νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.