Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντίθετη με την αλήθεια η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ν. Παππά»

Κανονικά στα ψηφοδέλτια ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
© Aris Oikonomou / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και την καταδίκη του Νίκου Παππά

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της Άνοιξης θα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, όπως δήλωσε σήμερα στο ethnos.gr, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου. Η Κουμουνδούρου κρίνει ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του πρώην υπουργού είναι μεν σεβαστή, αλλά «αντίθετη με την αλήθεια».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται: «Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια. Προφανώς, η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα». 

«Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξαγάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;», διερωτάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δισ. και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν; Ευτυχώς πολύ σύντομα επ' αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. Και στην κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάλεσε νωρίτερα σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να απαντήσει αν «θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί» και εάν θα αποσύρει τον πρώην υπουργό από τα ψηφοδέλτια και θα τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Παππάς: «Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, η δίκη αυτή ήταν πολιτική»

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ενοχής του και της ποινής που επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο.

Η ανακοίνωση του Νίκου Παππά

Όπως με NOVARTIS και SIEMENS

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες». Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ