Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν προέκυψε στοιχείο ενοχής του Νίκου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες λέει η εισαγγελέας

Πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
© EUROKINSSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για παρέμβαση Παππά, λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου απέκλεισε οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στη διαγωνιστική διαδικασία, παραβιάζοντας τους όρους που προβλέπονταν από το σχετικό νόμο, είτε παρατείνοντας τις προθεσμίες είτε αυξάνοντας τον αριθμό των δόσεων προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία του Χρ. Καλογρίτσα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρ.Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ, απόφαση μάλιστα που έχει γίνει άμεσα εκτελεστή και από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

 Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν αποδείχτηκαν στο ελάχιστο όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί σχεδίου του Ν. Παππά» και ούτε προέκυψε κάποιο στοιχείο περί «εικονικής σύμβασης Καλογρίτσα με CCC» ούτε κάποια βοήθεια του κατηγορούμενου προς τον επιχειρηματία για να θεμελιωθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του. «Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν άβουλος, ο «μπροστινός» όπως λεει. Το όνειρο του ήταν να γίνει ο νέος Μπόμπολας. Είχε όνειρο να αποκτήσει και κανάλι» είπε.

«Δεν όφειλε, υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

Άλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά»,τόνισε η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή.

Σε ό,τι αφορά τα πολυσυζητημένα sms που προσκομίστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, θεωρώντας ότι η μορφή τους δεν επιτρέπει ούτε σε πραγματογνωμοσύνη να διαπιστώσει την προέλευσή τους.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.