- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απαλλαγή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου
Η σχετική αναφορά της
Novartis: Απαλλαγή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου
Η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας που αντιμετωπίζουν, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής για την δικαζόμενη εισαγγελική λειτουργό, αλλά ούτε και για τον πρώην υπουργό.
Ειδικότερα, η κατηγορία σε βάρος της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη αφορούσε την παράλειψη της να στείλει στη Βουλή αναφορές που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ για δύο πρώην υπουργούς Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τις τιμολογήσεις των φαρμάκων.
Κατά την κυρία Σμυρλή η παράλειψη που αποδίδεται στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη δεν στοιχειοθετείται και για το λόγο αυτό πρότεινε την απαλλαγή της, αλλά και την απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, «προτείνω, ήταν το συμπέρασμα της εισαγγελικής πρότασης, την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα».
Κατά την κυρία Σμυρλή ακόμα κι αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο.
Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, η παράλειψη της κυρίας Τουλουπάκη είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η Βουλή της αρμοδιότητας της να ελέγξει τα καταγγελλόμενα από το ΚΙΝΑΛ σε βάρος των δύο πρώην υπουργών Υγείας.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, σε δήλωσή του αναφέρει: «Με τη σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Όλγας Σμυρλή, για την πλήρη απαλλαγή της Αντεισαγγελέως Εφετών, κ. Ελένης Τουλουπάκη, από τις εναντίον της σαθρές κατηγορίες, αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη.
Αποδεικνύεται ότι η ποινική δίωξη της κ. Ε. Τουλουπάκη ήταν όχι απλώς αστήριχτη και αδικαιολόγητη από κάθε άποψη, αλλά και δείγμα εμπάθειας και κακοήθειας μιας πολιτικής παράταξης, που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς σιωπής, υπακοής και φόβου ακόμα και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Επίσης, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και «εν Αθήναις» Εισαγγελείς, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις των γνωστών «ανέγγιχτων» της οικονομίας και της πολιτικής, δεν επιδιώκουν τον έπαινο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν φοβούνται τις επιθέσεις από αυτά. Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Όλγα Σμυρλή, απέδειξε ότι είναι ταγμένη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι για να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής, όταν εκ καθήκοντος ελέγχουν τις πράξεις και παραλείψεις τους».
Παράλληλα, ο Βασίλης Χειρδάρης εκ των συνηγόρων της κυρίας Τουλουπάκη δήλωσε: «Η εμπεριστατωμένη και αναλυτική αθωωτική πρόταση της κ. Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου για την κ. Τουλουπάκη αποτύπωσε την αλήθεια και αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία κατά της κατηγορουμένης εισαγγελέως».
Ο τέλος, ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, τρίτος συνήγορος της κυρίας Τουλουπάκη δήλωσε: «Η πλήρως εμπεριστατωμένη και ειδικά αιτιολογημένη πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου κατέδειξε ότι η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη άσκησε τα καθήκοντά της σύμφωνα με τον όρκο της και πλέον φάνηκε ακόμη πιο ξεκάθαρα ότι η δίωξη της ήταν μια πράξη αντεκδίκησης ισχυρών πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, με τα οποία ως έντιμη και υπεύθυνη Εισαγγελέας δεν δίστασε να τα βάλει»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε για τις 120 δόσεις
Η ακρίβεια δεν αναστέλλεται για ένα δεκαπενθήμερο
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στοά του Αττάλου, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2026
Σε ποια υπουργεία ανοίγουν θέσεις
«Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας», δήλωσε ο ΠτΔ
Παράλληλα ασκεί κριτική και στο πλαφόν 15% για την προκαταβολή σε νέα ρύθμιση
Τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers
Νέες θέσεις εργασίας και νέα οικοσυστήματα επιχειρήσεων, έρευνας και καινοτομίας
Ο Κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά ξανά στην ATHENS VOICE, αυτή τη φορά από την Ακαδημία Αθηνών, για τη δημοκρατία, τον Τραμπ, την τεχνητή νοημοσύνη και το αν Κίνα και Δύση μπορούν τελικά να συγκλίνουν
Με τις νέες εγγραφές, το Εθνικό Ευρετήριο αριθμεί πλέον 199 στοιχεία
«Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να στέκεται στη θέση του»
Ο πρωθυπουργός ζητεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την Κομισιόν
Τι είπε για Τριαντόπουλο - Η απάντηση στον Τσίπρα
Στη δράση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με στόχο να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης
Η ακρίβεια στα καύσιμα και οι ευθύνες πολιτικών και κοινωνίας
«Τα κυβερνητικά μέτρα αποδεικνύουν πόσο καλή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ»
Ένας χώρος συνάντησης, μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα
«Αποστερήθηκε κρίσιμο αποδεικτικό υλικό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.