- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντίνος Φλώρος (ΓΕΕΘΑ): «Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου»
Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησής του
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Η πρώτη δήλωση από τον Κωνσταντίνο Φλώρο μετά την παράταση της θητείας του - Τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησής του
«Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης, συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου που απορρέουν από την εκ του νόμου αποστολή μου επ' ωφελεία της πατρίδας και των Ενόπλων της Δυνάμεων, όπως και κατά την προηγούμενη τριετία». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την παράταση της θητείας του για ακόμα ένα έτος, που αποφασίστηκε νωρίτερα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
«Επ' ευκαιρία της εξαιρετικά τιμητικής ανανέωσης της θητείας μου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και το ΚΥΣΕΑ» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τον Κωνσταντίνο Φλώρο
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κωνσταντίνο Φλώρο. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε σχετικά:
«Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθησή του. Αλλά και ο ίδιος δεν έχει βγει να διαψεύσει. Ο κ. Φλώρος σε μια πολύ δύσκολη εθνική περίοδο έχει την ευθύνη του στρατεύματος, και την ευθύνη τού να μας κάνει όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς. Κάθε μέρα ο Ερντογάν ξυπνάει και λέει ό,τι θέλει. Σε τέτοιες συνθήκες, ο αρχηγός του στρατού είναι υπό παρακολούθηση από την κυβέρνηση. Αυτό από μόνο του είναι απίθανο, είναι εξωφρενικό».
Και ισχυρίστηκε: «Τα δημοσιεύματα του Documento ήταν πολύ αποκαλυπτικά. Και όσο δεν τα διαψεύδουν και καθυστερούν, τα επιβεβαιώνουν. Αντί να ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να την θάψει».
Γιάννης Οικονόμου για Κωνσταντίνο Φλώρο: «Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων»
Για τα δημοσιεύματα, που φέρουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράμμισε ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από «υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους».
Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.