Πολιτικη & Οικονομια

Παραμένει ο Κωνσταντίνος Φλώρος αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Νέοι αρχηγοί σε στρατό ξηράς και ναυτικό

Ποιοι είναι οι Α.Χουδελούδης και Ι.Δρυμούσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Φλώρος
© EUROKINISSI/ ΓΡΑΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται η θητεία Κωνσταντίνου Φλώρου στο ΓΕΕΘΑ - Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

Την παράταση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμη έτος και την αποστρατεία των Αρχηγών ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και ΓΕΝ αντιναυάρχου Στέλιου Πετράκη, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), είχε ως μόνο αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Άγγελου Χουδελούδη.

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

Όσον αφορά στους νέους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ, ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης είχε αναλάβει από τον Μάρτιο του 2022 τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης
Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης © army.gr

Από τον άλλη, ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ τοποθετήθηκε ως Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τις 9 Μαρτίου 2020. Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 12 Σεπτεμβρίου του 1982 και αποφοίτησε το 1986 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Γ΄ Κλάδου στο ΓΕΝ, Διοικητής Ταχέων Σκαφών, Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΑΣ, Διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Την 30 Μαρτίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών και την 07 Μαρτίου 2019 παρέλαβε τα καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Την 9 Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης
Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης © hellenicnavy.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ