Ελλαδα

Καταδικάστηκε ο καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών

Για σκευωρία κάνει λόγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kathigitis

Θεσσαλονίκη: Ένοχος καθηγητής μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του - Ο ίδιος έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του, με σκοπό να πληγεί επαγγελματικά και κοινωνικά

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων στο ιδιωτικό ιατρείο του, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του grtimes.gr, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή. Ειδικότερα, τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των δύο καταγγελλουσών. Το Εφετείο δέχτηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή σε πρώτο βαθμό και η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο καθηγητής καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ