Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Ρεκόρ πληρωμών το 2022 για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Πώς σχολίασε την παραμονή Φλώρου στο ΓΕΕΘΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου © EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου για οικονομία, Ταμείο Ανάκαμψης, παραμονή Φλώρου στο ΓΕΕΘΑ και συντάξεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στις πρώτες του κουβέντες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

«Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ό,τι το είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει».

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στον στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε ακόμη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής.

Σημείωσε, δε, ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο» είπε, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. «Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, δηλώνοντας πως «η ντροπή αυτή λαμβάνει τέλος».

Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε, ακόμη, συγκεκριμένα σχετικά νούμερα έκδοσης συντάξεων. Επίσης, μίλησε για τα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους, υπενθυμίζοντας πως έχουν γίνει άλματα.

Είπε, επίσης, ότι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ., με αποτέλεσμα κάθε πολίτης να αποφύγει περισσότερες από 100 ουρές.

Έδωσε, μάλιστα, έμφαση και στην ψηφιακή διαδικασία για την ίδρυση νέας ατομικής επιχείρησης. «Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» τόνισε.

Για τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες είπε ότι είχαμε ρεκόρ πληρωμών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το 2022.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ -ειδικά στην παραμονή Φλώρου στο ΓΕΕΘΑ.

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

«Υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση όπλων σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που απειλεί με πόλεμο άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Εμείς έχουμε καταστήσει σαφές σε εταίρους και συμμάχους ποια είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο κ. Οικονόμου, αφού εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος, σημείωσε ότι η κηδεία γίνεται με τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένεια του και προσέθεσε πως οτιδήποτε άλλο εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας.

Σχετικά με την κυοφορούμενη νομοθετική διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε τα ακόλουθα: «Οφείλουμε ως κυβέρνηση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, που μας προσφέρει το Σύνταγμα να αποτρέψουμε την ανακήρυξη όσων κομμάτων και υποψηφίων είναι στελέχη εγκληματικών οργανώσεων. Αυτό θα κάνουμε και αναμένουμε επ’ αυτού τη στάση του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου».

Για τα δημοσιεύματα, που φέρουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράμμισε ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από «υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους».

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό».

Στο ζήτημα των καταγγελιών Καλογρίτσα ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για σιωπή από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διευκρίνισε: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μάρτυρες με κουκούλα, αλλά για επώνυμη μαρτυρία στο φως της ημέρας, μιλάμε για χρήματα σε σακούλες, 7ψήφιο νούμερο που καταγγέλλεται ότι πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε να δούμε από την εποχή των pampers».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ