Ελλαδα

Άλλαξε εικόνα το Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (βίντεο)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αλλαγή εικόνας στο Τατόι για την ταφή
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μεταμορφώθηκε σε λίγες ημέρες το Τατόι για την ταφή

Διαφορετική από αυτήν που παρουσίαζε πριν από λίγες ημέρες είναι η σημερινή εικόνα του κτήματος Τατοΐου. Οι εργασίες ήταν πυρετώδεις μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακή, ώστε σήμερα το μεσημέρι να είναι όλα έτοιμα για να πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συνεργεία που εργάζονται τις τελευταίες ημέρες στα βασιλικά ανάκτορα άνοιξαν δρόμους, καθάρισαν τους τάφους, ενώ προχώρησαν και σε δενδροφύτευση. Το μονοπάτι που οδηγεί στον λόφο όπου βρίσκονται ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως και οι βασιλικοί τάφοι έχει στρωθεί με χαλίκι ενώ ο περιβάλλων χώρος έχει καθαριστεί από τους καμένους κορμούς δέντρων, οι περισσότεροι από τους οποίους κόπηκαν και στοιβάχτηκαν σε συγκεκριμένο σημείο του κτήματος.

Σημειώνεται ότι δεν είχε ακόμη αποσαφηνιστεί ποιοι θα παραστούν στον ενταφιασμό του τέως βασιλιά, στο Τατόι, πάντως όσοι έρθουν στα βασιλικά ανάκτορα, θα επιβιβαστούν σε μισθωμένα βαν από το κέντρο της Αθήνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cptet8uztyv5)

Κλιμάκια της Αστυνομίας επιθεώρησαν χθες τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο σήμερα το μεσημέρι θα είναι δρακόντεια. Η οικογένεια του τέως βασιλιά έχει ζητήσει να μην υπάρξει απαγόρευση στην πρόσβαση στο σημείο, κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, προκειμένου να μην βρεθούν εκεί ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Μέτρα ασφαλείας έχουν ενεργοποιηθεί και για την κηδεία του τέως βασιλιά, αφού χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ βρίσκονται από τις τρεις το πρωί επί ποδός για να εφαρμόσουν το σχέδιο Ασφάλειας που έχει εκπονηθεί. Έξω από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, όπου διέμειναν το βράδυ οι περισσότεροι εκ των προσκεκλημένων, υπήρχαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακόμη και ακροβολισμένοι σκοπευτές, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι με τους αστυνομικους-συνοδούς τους, ΕΥΠ, Κρατική Ασφάλεια και φυσικά στελέχη της υπηρεσίας Υψηλών Προσώπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ