- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να διαγραφεί η Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ ζητούν οι διεμφυλικοί μετά τις δηλώσεις της για τις drag queens
Το χρονικό με την εκδήλωση του «Thessaloniki Pride» σε παιδικό σταθμό
Κατερίνα Λάσπα - Αντιδράσεις μετά τη δήλωσή της για τις drag queens που διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη - Διεμφυλικοί ζητούν τη διαγραφή της
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η Κατερίνα Λάσπα μετά τα όσα δήλωσε για την εκδήλωση με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά, ηλικίας 3-12 ετών, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκπαιδευτική δράση σε παιδικό σταθμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/12), με πρωτοβουλία από το «Thessaloniki Pride» και τις «Οικογένειες με Ουράνιο Τόξο».
Το παραμύθι που διαβάστηκε ήταν «H Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα». Οι διοργανωτές της εκδήλωσης σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι «με αφορμή τα Χριστούγεννα και τις μέρες αυτές οι Drag Queens θα μιλήσουν μέσα από το παραμύθι για τα έμφυλα στερεότυπα».
Και προσθέτουν: «Θα εξηγήσουν πως τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο, ενώ θα τονίσουν ότι κάθε παιδί μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις».
Στις γιορτές τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. 🎄👧🧒 Γι' αυτό και διοργανώνουμε γιορτινή εκδήλωση με ανάγνωση...
Posted by Οικογένειες Ουράνιο Τόξο on Tuesday, December 27, 2022
Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Λάσπα είναι γενική γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ.
Το ξέσπασμα από την Κατερίνα Λάσπα για την εκδήλωση με τις Drag Queens στη Θεσσαλονίκη
Με ανάρτησή της στα social media η Κατερίνα Λάσπα εξέφρασε τη διαφωνία της. Ειδικότερα, σε story στον λογαριασμό της στο Instagram, ανέφερε: «Αθλιότητα! Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης.
» Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».
Διεμφυλικοί ζητούν να διαγραφεί η Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις για τις drag queens στη Θεσσαλονίκη
Τα πυρά τους κατά της Κατερίνας Λάσπα εξαπέλυσαν διεμφυλικοί και υποστηρικτές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αναλυτικά:
«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.
» Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Με τις drag queens που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά, για να γίνουμε όλ@, όλες, όλοι καλύτεροι άνθρωποι. Ναι στην εκδήλωση κατά των έμφυλων στερεοτύπων στη Θεσσαλονίκη. Όχι στο ακροδεξιό παραλήρημα μίσους #Drag_Xmas #ThessPride #RainbowFamilies
— Ρένα Δούρου (@RenaDourou) December 30, 2022
» Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.
» Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως "αθλιότητα" τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens.
» "Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια", συμπλήρωνε στην ανάρτηση της. Οι εκφράσεις μίσους της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προσβολή προσωπικότητας που στοχεύουν τόσο στον πυρήνα της προσωπικότητας των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens, όσο και γενικότερα εναντίων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.
» Χαρακτηρίζει ως "αθλιότητα" με μόνο λόγο ότι στη συγκεκριμένη δράση τα χριστουγεννιάτικα παιδικά παραμύθια διαβάστηκαν από Drag Queens. Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν απλά στερεότυπα που μπορεί να έχει η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Λάσπα, αλλά έχουν σαφή ρατσιστικά/τρανσφοβικά χαρακτηριστικά.
» Σε αυτήν την κατεύθυνση και σε σχέση με το διάχυτο κλίμα μισαλλόδοξου λόγου που εκπορεύεται ακόμη και από δημόσια ή και πολιτικά πρόσωπα, καλούμε τη Πολιτεία να τροποποιήσει άμεσα την αντιρατσιστική νομοθεσία, έτσι ώστε να μην ποινικοποιείται μόνο η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά γενικότερα κάθε μορφή ρητορικής μίσους, και επιπλέον να ληφθούν επιπλέον μέτρα όταν αυτός εκπορεύεται από δημόσια πρόσωπα.
» Επίσης, καλούμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει άμεσα στην οριστική διαγραφή της κυρίας Λάσπα, δεδομένου ότι ως προς την αποστολή της παράταξης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη των ανθρωπίνων/ατομικών δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανόμενων και των ΛΟΑΤΚΙ+. Τέλος, επιφυλασσόμαστε κάθε έννομου δικαιώματος μας, καθώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Λάσπα, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens όσο και γενικότερα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο σύνολό της» αναφέρει η ανακοίνωση για την Κατερίνα Λάσπα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για την εκδήλωση με τις drag queens στη Θεσσαλονίκη που διάβασαν παραμύθι σε παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.