Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: «Ο Τσίπρας αναζητά στη λάσπη το άλλοθι της επερχόμενης ήττας του»

Οι δηλώσεις ΥΠΡΟΠΟ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των παρακολουθήσεων

Κατά του Αλέξη Τσίπρα στράφηκε κατά τη σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για την οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης με αφορμή τις παρακολουθήσεις.

«Στη λάσπη και στη συκοφαντία ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά το άλλοθι της επερχόμενης ήττας του» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Την ίδια ώρα, ο υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ζητά την αντικατάστασή του και ας καταθέσει πρόταση μομφή εναντίον του στη Βουλή.

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε από τις στήλες ορισμένων εφημερίδων είναι προϊόν μιας οργανωμένης συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Και η επίθεση αυτή έχει χρονικό βάθος και είναι πολύ καλά σχεδιασμένη. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι μας είπαν δολοφόνους και προδότες. Από τα γεγονότα της νησίδας στον ποταμό Έβρο με τους 38 ανθρώπους. Απεδείχθη ότι είχαμε απόλυτο δίκιο. Στη συνέχεια μας αποκάλεσαν παιδοβιαστές παρότι η Αστυνομία οδηγούσε στη δικαιοσύνη τη συμμορία που κακοποίησε ένα 12χρονο παιδί. Στη συνέχεια, μας είπαν αστυνομικό κράτος γιατί δεν τους άρεσε ότι βάλαμε τέλος στην κατάληψη φοιτητικής εστίας από εμπόρους ναρκωτικών. Και τώρα ο κ.Τσίπρας προχωρά ένα βήμα παρακάτω: Αμφισβητεί τις στρατιωτικές και στρατηγικές συμμαχίες της χώρας προχωρώντας σε νέα βήματα εθνικού τυχοδιωκτισμού. Μόνο και μόνο για ένα λόγο, για να έχει άλλοθι όταν στις επόμενες εκλογές θα χάσει. Για να μπορέσει να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εδώ. Θέλω να ενημερώσω τον κύριο Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει διατελέσει 4 χρόνια Πρωθυπουργός ότι θα έπρεπε να το γνωρίζει, ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει αντικατάσταση. Εάν έχει πρόβλημα με τη θεσμική λειτουργία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη οφείλει να πάει τώρα στο Κοινοβούλιο και να κάνει πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου. Διαφορετικά ας σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τα υπονοούμενα διότι δεν τιμούν εκείνον. Έχει μία θεσμική θέση, την οποία οφείλει και εκείνος να την υπερασπίζεται, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ας τελειώνει λοιπόν, αυτή η ιστορία, ας πάψουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου».», είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. 

Θεοδωρικάκος: «Ο πρωθυπουργός ανέδειξε κατάματα το πρόβλημα των παρακολουθήσεων»

Επιπλέον, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και των παράνομων λογισμικών. «Σε ότι αφορά τα περί παρακολουθήσεων, εάν κάποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο οφείλει να το καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ ταυτοχρόνως ανήγγειλε και θα συμβεί πάρα πολύ σύντομα την πλήρη απαγόρευση στη χώρα κάθε παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο Πρωθυπουργός επίσης, όταν ήρθε στην επιφάνεια η παρακολούθηση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Ανδρουλάκη, ανέδειξε κατάματα το πρόβλημα και πήρε και πρόσθετα διοικητικά μέτρα, θέτοντας εκτός του κρατικού μηχανισμού τον διοικητή της Ε.Υ.Π. και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης και προχώρησε σε θεσμικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο, ώστε να λειτουργεί σωστά, αποτελεσματικά και με τον δέοντα τρόπο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη επίθεση για να δικαιολογήσουν την ήττα τους. Θα συνεχίσουν να βγάζουν λίστες, θα συνεχίζουν να βγάζουν ονόματα κάθε 10-15 ημέρες. Πιστεύω ότι αυτό θα καταστεί κουραστικό». 

Θεοδωρικάκος: «Αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάτι θετικό για το μέλλον της χώρας»

Σε άλλο σημείο ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει σοβαρές προκλήσεις και σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει. Ζούμε σε μία πολύ ταραγμένη εποχή, με ένα πόλεμο να εξελίσσεται στην Ευρώπη, με βαριές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις οικονομίες. Η κυβέρνηση δίνει μία μάχη, με αποτελεσματικό τρόπο, που να κρατάει ισχυρή την οικονομία και την κοινωνία. Επιτέλους, ας πάψουν να υπονομεύουν τις προσπάθειες μας. Αν έχουν κάτι θετικό να πουν, αν έχουν κάποια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική που ακολουθούμε ας το κάνουν. Αλλά φοβάμαι πως δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να αντιπροτείνουν και γι αυτό καταφεύγουν σε πόλεμο λάσπης και ψέματος».

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις διεθνώς για τα λογισμικά παρακολούθησης | Αταίριαστοι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ