- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω που είχα αρχίσει να χάνω την αισιοδοξία μου για το μέλλον της χώρας, πάνω που κόντευα να πιστέψω πως η Ελλάδα αυτή τη φορά δεν σώζεται με τίποτα, ακριβώς αυτήν τη σκοτεινή ώρα της αμφισβήτησης της υπεροχής της φυλής μας, κάποιοι σπουδαίοι Έλληνες –δύο διάσημοι και ένας που σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει– με μια τους φράση με επανέφεραν στην τάξη, με έκαναν να ξαναπιστέψω στο μεγαλείο της χώρας και να αρχίσω να φωνάζω για το βάρος των γεννητικών οργάνων των ανδρών της προεδρικής φρουράς. Επειδή ξέρω πως υπάρχουν ανάμεσα σας κάποιοι που είναι κι αυτοί έτοιμοι να πέσουν στο βαθύ πηγάδι της απαισιοδοξίας και της ηττοπάθειας θέλω να μοιραστώ αυτές τις φράσεις μαζί τους.
«Αν πέσει η κυβέρνηση εγώ θα βγάλω τα λεφτά μου στο εξωτερικό» είπε σε πρωινή χιουμοριστική* εκπομπή ο Άδωνις ο Γεωργιάδης της Ευγενίας και δέχτηκε πλήθος επιθέσεων οι οποίες μου φαίνονται ανεξήγητες. Στην πραγματικότητα το μόνο που έκανε ο Άδωνις ήταν να δηλώσει δημοσίως αυτό που οι περισσότεροι που έχουν λεφτά σκέφτονται, με τη διαφορά πως εκείνοι σκέφτονται να το κάνουν κι αν η κυβέρνηση μείνει. Κάποιοι πονηροί εθνομηδενιστές μπορεί να πουν πως δεν περίμεναν από έναν τόσο μεγάλο πατριώτη να βάζει τα λεφτά του πάνω από την πατρίδα. Αυτά φυσικά τα λένε όσοι δεν έχουν γνωρίσει πολλούς μεγάλους πατριώτες. Αν είχαν, θα ήξεραν πως οι μεγάλοι πατριώτες λατρεύουν την πατρίδα με το αζημίωτο γιατί μπορεί να είναι μεγάλοι πατριώτες αλλά σε καμιά περίπτωση μεγάλα κορόιδα. Κάποιοι άλλοι –ακόμα πιο διασκεδαστικοί από τους προηγούμενους– ισχυρίζονται πως η υπευθυνότητα θα έπρεπε να είναι υπεράνω της λύσσας για παραμονή στις ζεστές, αναπαυτικές και γεμάτες θαλπωρή θέσεις της εξουσίας. Γι’ αυτούς δεν θα γράψω τίποτα. Για να λένε τέτοια πράγματα πρέπει να είναι μετανάστες που μόλις έφτασαν στην Ελλάδα, σίγουρα δεν έχουν μετέλθει της ελληνικής παιδείας και άρα δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά και δεν θέλω να γράφω τσάμπα.
*Η εκπομπή, όπως όλες οι αντίστοιχες της, με μετριοφροσύνη και σεμνότητα αυτοχαρακτηρίζεται ενημερωτική. Είναι όμως προφανές πως εκπομπές στις οποίες είναι καλεσμένοι υπουργοί, βουλευτές και συμπαθείς παρατρεχάμενοί τους είναι εκπομπές που περισσότερο από ενημέρωση προσφέρουν γέλιο.

Πολλοί λένε πως η ατυχής φράση του πρώην υπουργού οφείλεται στο ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δει τις νέες γυμνές φωτογραφίες της Κιμ της Καρντάσιαν
«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» ακούστηκε πως είπε η Ρένα η Δούρου δανειζόμενη –είχε ξεμείνει από δικές της– τη φράση του Ηλία του Ηλιού. Ομολογώ πως αρχικά η χρήση της συγκεκριμένης φράσης μου φάνηκε ακατανόητη, καθώς η Αφέντρα Ρένα όχι μόνο δεν έχει ποτέ κυνηγηθεί από τα όργανα του νόμου, αλλά χρησιμοποιώντας την ελευθερία κινήσεων και προβολής που της προσφέρει το απάνθρωπο σύστημα κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον πολύ ωραίο και αναπαυτικό θρόνο του Περιφερειάρχη. Το ότι η Βασίλισσα Ρένα, ως γνήσια και συνεπής αγωνίστρια, έχει αποδείξει πολλάκις πως η έννοια της νομιμότητας έτσι όπως την αντιλαμβάνεται είναι εντελώς σχετική και άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη της για εξουσία, έκανε την έκπληξή μου να γίνεται ολοένα μεγαλύτερη. Ευτυχώς όταν ξανάκουσα τη φράση της αλλά και την υπόσχεσή της να μη διορθώσει εκείνη τις ζημιές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας της Δημοκρατίας, κατάλαβα ποιο ήταν το λάθος μου: Η Φράου Ρένα είχε στην πραγματικότητα πει «Θα σας ταράξουμε στη μονιμότητα».

Στιγμιότυπο από την προεκλογική εκστρατεία της Βασίλισσας της Αττικής
Την Παρασκευή πήγα στο ΟΑΚΑ να δω και να ακούσω τη Λέιντι τη Γκάγκα. Φυσικά δεν περίμενα να έχει την ποιότητα των μεγάλων λάιβ των Πυξ των Λαξ ούτε τις τεχνικές προδιαγραφές μιας συναυλίας του Βασίλη του Παπακωνσταντίνου (σε κάθε του λάιβ χρειάζονται 12 ώρες μόνο για να στηθεί το μαλλί καθώς ο Βασίλης είναι ροκ και δεν φοράει περούκες όπως η Γκάγκα). Τελικά πέρασα καλά, παρά το ότι με ξένισε κάπως το ότι στο χώρο που συνήθως πέφτουν σπασμένα καθίσματα κάποιοι ασυνείδητοι έριξαν αρκουδάκια, μια κίνηση που όσο να ’ναι προδίδει έλλειψη σεβασμού. Όπως και να έχει, ένα από αυτά τα αρκουδάκια είχε ένα μήνυμα που η Γκάγκα πήρε και διάβασε. Καθώς το διάβαζε άρχισε να δακρύζει. Η συγκίνηση με έκανε να κλείσω τα μάτια και να φανταστώ τον Άνθιμο και τον Νίκο τον Νικολόπουλο αγκαλιασμένους να τραγουδούν το Born this Way. Η ωραία αυτή η εικόνα παραλίγο να με κάνει να κλάψω κι εγώ, όταν ένας πραγματικός Έλληνας που στέκονταν δίπλα μου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Το κάνει για σόου» είπε απαξιωτικά ο άνθρωπος που είχε πληρώσει και σταθεί όρθιος 2 ώρες προκειμένου να παρακολουθήσει ένα σόου. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.