- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη
«Η ομιλία του πρωθυπουργού δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά»
Δευτερολογία Τσίπρα στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις: Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη.
«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε». «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό». Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.
Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτη σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό' στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ' το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος»
Η πολιτεία έχει τα εργαλεία για να σταματήσει τη σχολική παραβατικότητα. Αρκεί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να κάνουν σωστά και αδέκαστα τη δουλειά τους
Η απλή αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ/λίτρο
Οι δύο διαφορετικές ημερομηνίες για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Βήμα βήμα η διαδικασία για να βρείτε τον πίνακα με τα προσωρινά αποτελέσματα
Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει με την αύξηση στον κατώτατο από την 1η Απριλίου
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.