- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: «Αλαζόνας και αμετανόητος ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχε το θάρρος να παραιτηθεί»
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις παρακολουθήσεις στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη» και σημειώνει ότι «δεν είχε το θάρρος να παραιτηθεί».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι 48 ώρες προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του για να απολογηθεί δεν αποκατέστησαν δυστυχώς ούτε στοιχειωδώς τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με την αλήθεια. Εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης. Ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήξερε τι γίνεται ούτε στους πιο εθνικά ευαίσθητους τομείς του επιτελικού του κράτους.
Συγκεκριμένα:
- Πρόσθεσε στα ψέματα του κ. Οικονόμου, του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Πιερρακάκη, των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, που επί εβδομάδες αρνούνται τις παρακολουθήσεις, το τερατώδες ψέμα, ότι δεν γνώριζε τίποτε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Την οποία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει νόμιμη.
- Έπλεξε το εγκώμιο για τον εθνικό ρόλο της ΕΥΠ, αλλά στην προσπάθειά του να αποσείσει της δικές του ευθύνες δεν δίστασε να την εμφανίσει ως μια υπηρεσία όχι μόνο ανοργάνωτη, αλλά και εκτός ελέγχου.
- Δεν τόλμησε να προφέρει ούτε τη λέξη Predator, προσπαθώντας να αφήσει εκτός κάδρου διαπιστωμένες παρακολουθήσεις με το λογισμικό αυτό, που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και την προμήθειά του από κρατικές υπηρεσίες.
- Αναφέρθηκε μόνο στην περίπτωση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς και γιατί η ΕΥΠ αποφάσισε μια τέτοιου είδους πρωτοφανή ενέργεια. Δεν είπε, επίσης, κουβέντα για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, όπως του Θ. Κουκάκη.
- Δεν απάντησε στο ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη και έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσους ακόμα πολίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς και γιατί έχει θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
- Εμφανίστηκε ως αναμορφωτής της ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί με πείσμα όλες τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης. Διόρισε έναν έμπιστό του ως επικεφαλής της, αλλάζοντας ακόμα και τον νόμο. Στέρησε από την ΑΔΑΕ με νυχτερινή τροπολογία το δικαίωμα να ενημερώνει τους "στόχους" παρακολουθήσεων. Οργάνωσε την επιχείρηση απόκρυψης και ψέματος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Για να φτάσει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου να εμπλέκει τρίτες χώρες στο σκάνδαλο, αλλά και να διοχετεύει άθλιες συκοφαντίες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Για ένα πράγμα έπεισε ο κ. Μητσοτάκης με την κακοστημένη προσπάθεια της τηλεοπτικής του απολογίας. Ότι είναι ένοχος, αλλά και ότι δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά υποκρισία, καμιά διαστρέβλωση για να διασώσει τον εαυτό του.
Τελικώς: Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, που προστίθεται στο πολιτικό έγκλημα των παρακολουθήσεων.
Ας είναι βέβαιος ότι η αλήθεια δεν θα κρυφτεί κάτω από το τσιμέντο της ελεγχόμενης ενημέρωσης και τη λάσπη του προπαγανδιστικού του μηχανισμού. Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως, θέλει δε θέλει. Οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκκληση προς τους ομογενείς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Αβεβαιότητα και διάρκεια θα κρίνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης - Συντονισμός στην ΕΕ
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «βολική αντιπολίτευση»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Ιράν και στον Λίβανο
Ελληνογερμανικές συνομιλίες, με έμφαση στην άμυνα, τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή ατζέντα
Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε απολύσεις εργαζομένων», εκτίμησε η υπουργός
Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην εκδήλωση ενδιαφέροντος
Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση από το επίδομα παιδιού α21
Συνολικά προβλέπονται 12 δράσεις με έμφαση στην αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 1,47 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη
Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέρχονται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας
Αναγκαία μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η επιστολή του στην Ελένη Βαρβιτσιώτη με «βολές» κατά του τηλεοπτικού σταθμού
«Η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κρίσης που έχουμε μπροστά μας»
«Φωτιά» στα καύσιμα, με την απλή αμόλυβδη στα 2,10 ευρώ το λίτρο στο κέντρο της Αθήνας
Προσοχή με την προθεσμία
«Η διατήρηση σε ισχύ της "τροπολογίας Βορίδη" υπονομεύει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ»
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, όλα τα ποσά
Με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.