- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία
Η χώρα αλλάζει γρήγορα και προς το καλύτερο
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και προς το καλύτερο - Γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
«Η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει γρήγορα, αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του στην εκδήλωση για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία σήμερα το μεσημέρι. «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε συνεπείς στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων ώστε στο τέλος τετραετίας να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να συνεχίσουμε το έργο μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος ο νέος δρόμος να είναι καλοτάξιδος.
Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε πως «η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Η κυβέρνησή μας έχει προτάξει αυτήν την συμφωνία αλήθειας στο επίκεντρο του πολιτικού μας λόγου» είπε και συνέχιζε λέγοντας πως ο υπουργός είχε απόλυτο δίκιο νωρίτερα όταν αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες εκκρεμότητες τις οποίες κληρονόμησε η κυβέρνησή μας όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019. «Μια σειρά από έργα τα οποία ήταν βαλτωμένα, τελματωμένα στα γρανάζια της εθνικής και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, ξέμπλεξαν με μεγάλη υπομονή και επιμονή το υπουργείο υποδομών, ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς για να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να περάσουμε από τις μακέτες στις παραδόσεις έργων που αλλάζουν τις ζωές των Ελλήνων πολιτών σε όλη την επικράτεια».
Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο που παραδόθηκε σήμερα «ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη δυτική Ελλάδα αλλά ειδικά για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας». Αποτελεί το πρώτο τμήμα ενός έργου που θα παραδοθεί εντός του 2023 είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η χώρα διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στον κατασκευαστικό τομέα.
«Η σημασία του έργου αυτού αυτονόητη για όλη την περιοχή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την δυτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην οδική ασφάλεια, λέγοντας «Τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα μας γίνονται στο επαρχιακό δίκτυο. Η οδική ασφάλεια είναι κεντρικός πυλώνας της πολιτικής μας και οι ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι είναι σημαντικός παράγοντας. Και νομίζω αυτός ο δρόμος θα μειώσει σημαντικά τα τροχαία στην περιοχή» συμπλήρωσε.
«Ο δρόμος αυτός είναι ένα μόνο έργο από τα πολλά στην Δυτική Ελλάδα» είπε. «Θυμίζω ότι το Πάτρα- Πύργος είχε υποταγεί στις ορέξεις της διαπλοκής της προηγούμενης κυβέρνησης και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές εγγυήσεις και τολμώ να πω πως εάν η κυβέρνηση μας δεν είχε κερδίσει τόση αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, το Πάτρα - Πύργος δεν θα ξεκινούσε. Ακόμη ένα εμβληματικό έργο είναι ο ΒΟΑΚ, μόλις προ δύο ημερών εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του κυριότερου τμήματος, αυτού ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο και εκτιμώ πως θα έχουμε ενεργό εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ πριν από το τέλος του έτους, ώστε να συμπληρώσουμε το πάζλ των μεγάλων οδικών αρτηριών, που θα κάνουν την Ελλάδα μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ανταγωνιστική χώρα».
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε «ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας. Και καθώς η κυβέρνηση εισέρχεται στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας, το αποτύπωμα των έργων είναι αισθητό σε όλη την Ελλάδα.
Η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει γρήγορα, αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε συνεπείς στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων ώστε στο τέλος τετραετίας να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να συνεχίζουμε το έργο μας».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα, θα επισκεφτεί διαδοχικά τις πόλεις της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά που δοκίμαζαν τη νέα πίστα dry slope
Ποιους αφορά - Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν
«Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή;» – Η ανάρτηση του προέδρου των «Δημοκρατών» για την προστασία των παιδιών
Η συνομιλία με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης
Πώς σχολιάζει τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει ο πρώην πρωθυπουργός στις διαδηλώσεις
«Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να αναζητήσει λύσεις ικανές να της παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια»
Από πότε αναμένεται να εφαρμοστεί
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Πώς στην πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους απερρίφθησαν προτάσεις για έξτρα φόρους
Όλο το κόλπο είναι να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους χώρους των ΑΕΙ και ειδικά παραμονές εκλογών
Οι έξι προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού - Ανάμεσά τους προτείνει την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.