- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζορτζ Τσούνης: Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην ΠτΔ
Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης - Οι σπουδές και η πορεία του
Τζορτζ Τσούνης: Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Tα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε σήμερα το πρωί ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.
Aμέσως μετά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσούνης είχε σύντομη συνομιλία με την κ. Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε τη συγκίνησή του που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ερωτηθείς σχετικά από την Πρόεδρο, αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, καθώς και στους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Ελλάδα.
Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης, νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός, γιος μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καταγωγή από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας. Μεγαλώνοντας, οι γονείς του, τού εμφύσησαν τις ελληνικές αρετές της καλοσύνης, της αγάπης και πάνω από όλα, του φιλότιμου. Έμαθε την ελληνική ως πρώτη του γλώσσα. Βαθιά δεμένος με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο πρέσβης Τσούνης ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council - HALC) και μεταξύ άλλων ρόλων, είναι διαχειριστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative).
Πριν από την υποψηφιότητά του, ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης ήταν ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Chartwell Hotels, LLC. Διετέλεσε πρόεδρος της Battery Park City Authority. Ήταν επίσης διαχειριστής του New York City Convention Development Corporation και του New York City Convention Operating Corporation και συνέβαλε στη διαχείριση της επέκτασης του New York Convention Center κατά περίπου 140 στρέμματα, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο σύγχρονα και όμορφα συνεδριακά κέντρα του κόσμου. Παράλληλα, υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Nassau, ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, με επίκεντρο την παροχή φροντίδας σε ευάλωτες κοινότητες.
Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος και συνεργάτης (δικηγόρος), στο Rivkin Radler LLP, Uniondale, NY, και νομοθετικός εισαγγελέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στον τομέα Dix Hills Water της Νέας Υόρκης και στην Επιτροπή της πόλης Huntington, στη Νέα Υόρκη, για τη φροντίδα των υπαίθριων χώρων.
Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κατέχει προπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University), καθώς και πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο St. John's University of Law. Υπήρξε άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Τάγμα του Αγίου Ανδρέα), η υψηλότερη εκκλησιαστική τιμή που μπορεί να απονεμηθεί σε απλό πολίτη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι αποδέκτης πολυάριθμων βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του Ανθρωπιστικού Βραβείου Harry Chapin Humanitarian for Long Island Cares και το βραβείο Δια Βίου Επιτεύγματος για συμμετοχή στα κοινά που του απένειμε το Long Island Business News. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.