- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεκόρ κερδών για την Gazprom πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος
Ώθηση από τις τιμές του φυσικού αερίου
Ρωσία: Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το 2021 εκτοξεύθηκαν στα 28,4 δισεκ. ευρώ.
Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά του κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 2,09 τρισεκατομμύρια ρούβλια (28,4 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές), έναντι των 135,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων την περίοδο της πανδημίας, το 2020, λόγω των αυξημένων τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια που ήταν το 2020.
Οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου κατά την ανάκαμψη από την πανδημία ώθησαν τα έσοδα του ενεργειακού κολοσσού σε επίπεδα ρεκόρ.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για το φυσικό αέριο θα πρέπει να καταβάλλονται σε ρούβλια μέσω ενός περίπλοκου μηχανισμού, στον οποίο περιλαμβάνεται και η δημιουργία δύο λογαριασμών για την διαχείριση των πληρωμών σε ξένα νομίσματα.
Πριν από δύο ημέρες, η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Βουλγαρία και την Πολωνία, διότι αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια, όπως ανακοίνωσε η Gazprom. Η κίνηση πυροδότησε πανικό στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.